avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inchrierea unor spatii detinute de ambii soti dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inchrierea unor spatii detinute de ambii soti dupa divort. Mai ...

Inchrierea unor spatii detinute de ambii soti dupa divort. Mai exact. dupa divort. fara a se face partajul, cine hotaraste daca se poate inchiria si cum se imparte chiria ? se poate inchiria fara acordul unuia din soti ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:56, 22 Aprilie 2024
Mai exact, se aplica regulile de la actele de administrare si/sau dispozitie intre coproprietari. Uneori decizia poate fi luata de un singur coproprietar, alteori decizia poate fi luata doar impreuna cu celalalt coproprietar, alteori se abuzeaza de unul si celalalt tolereaza sau cel de-al doilea intervine si isi revendica drepturile, etc Sunt mai multe situatii pe care nu le putem epuiza in teorie. De regula, la intrebari concrete se poate raspunde mai precis decat la intrebari generale.
poate inchiria fara aprobarea mea, tinand cont ca locuiesc si eu acolo si nu as vrea sa mi se perinde pe sub fereastra diferite PERSOANE ! multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se intelege daca ceea ce ati scris dvs in ultimul mesaj este o intrebare sau o afirmatie.
Daca este o afirmatie, nu va poate contrazice nimeni, si nici nu isi propune nimeni sa va contrazica.
este o INTREBARE, multumesc.
Depinde de tipul de imobil, de cine il foloseste actual, daca se poate folosi de doua sau mai multe persoane impreuna.
De ce nu faceti partaj? Ar fi mai simplu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmprumut notarial girare apartament doar coproprietar daria90 daria90 Bună ziua, Un coproprietar apartament poate face un împrumut notarial garantandu-l cu imobilul respectiv? Fără ca celalalt coproprietar sa fie prezent ... (vezi toată discuția)
Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii nelegitimi SVD SVD Ce drepturi de mostenire au copiii nelegitimi (dinafara casatoriei, dar recunoscuti), avind in vedere ca partajul bunurilor comune dintre mine si sotul meu ... (vezi toată discuția)