avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Pensie comunitara. Doresc o lamurire, daca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Pensie comunitara. Doresc o lamurire, daca ma poate ...

Buna ziua. Pensie comunitara.
Doresc o lamurire, daca ma poate ajuta cineva. Beneficiez de pensie din sistemul public de pensii din Romania, avand un stagiu de cotizare de 35 ani. In prezent lucrez in Olanda. As avea trei intrebari.
Pot sa solicit revizuirea dreptului de pensie ? Si daca da, ce inseamna mai exact, " in aplicarea regulilor europene " ?
Pot sa solicit revizuirea dreptului de pensie inainte de implinirea varstei de pensionare in Olanda, respectiv 67 ani, fiind deja la pensie in Ro ?
Mai exact cum se interpreteaza fraza " dupa calcularea pensiei comunitare, aceasta se compara cu pensia nationala in plata si se acorda pensia stabilita in cuantum mai avantajos " ? Adica voi primi doar pensia din Romania sau doar pensie din Olanda ?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri

Cel mai recent răspuns: Cerban1 , utilizator 10:22, 3 Aprilie 2025
Vreau sa bag de pensie comunitara Romania UK dar nu stiu care este procedura de unde sa incep di cum sa bag dosarul mentionez ca lucrez de 17 ani in uk cu contract de munca si inca mai lucrez am 24 de ani munciti in romania din care 13 ani sunt de grupa 1 sunt nascuta pe data de 21/09/1968 multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2025
Cerban1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în vârstă de 65 de ani și cu un stagiu de cotizare de ... George BALTATU George BALTATU Sunt în vârstă de 65 de ani și cu un stagiu de cotizare de 26 de ani aproximativ cu o perioada de 2 ani ca militar în termen și o alta asimilată dar de ... (vezi toată discuția)
Avand in vedere ca se tot schimba legea pensiilor, as dori sa ... Adriana68 Adriana68 Avand in vedere ca se tot schimba legea pensiilor, as dori sa ma ajutati si sa-mi spuneti la ce se refera urmatoarea fraza \"Pensia anticipată se cuvine, cu ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea in romania a contributiilor pentru pensie in marea britanie VeronicaSavean VeronicaSavean Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca si prin ce documente pot demonstra la CAS in Romania faptul ca lucrez cu forme legale in UK unde mi se opresc contributii ... (vezi toată discuția)