avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Efectul amanarii termenului de 25 de zile pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Efectul amanarii termenului de 25 de zile pentru depunerea intâmpinării ...

Efectul amanarii termenului de 25 de zile pentru depunerea intimpinarii asupra recuperarii taxei de timbru de catre reclamantul care isi retrage cererea de chemare in judecata.
O amanare a termenului de 25 de zile pentru depunerea intimpinarii are efectul de a permite reclamantului recuperarea taxei de timbru in cazul in care acesta recurge la retragerea cererii de chemare in judecata inainte de noul termen? Imi cer scuze, intrebarea pare naiva, raspunsul pare logic afirmativ, dar as dori o confirmare profesionala.
Cel mai recent răspuns: transylvania , utilizator 15:55, 24 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
"Se restituie jumătate din taxa plătită" (art 45 alin. 2) "când reclamantul a renunţat la judecată până la comunicarea cererii de chemare in judecată către pârât" (art 45 alin 1, lit d, teza finală din OUG 80/2013).

Amânarea despre care vorbiți este un eveniment ulterior comunicării. Sau: A fost ori n-a fost comunicată cererea către pârât? Asta-i întrebarea. Restul nu contează.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
romascanu, moderator
Imi cer scuze, e vorba de amanarea primirii cererii de chemare in judecata. Ca de exemplu in cazul in care cererea initiala nu este trimisa pe adresa corecta a paratului. Si paratul cere curtii ca primirea cererii sa se faca la adresa corecta.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
transylvania, utilizator
In opinia mea, aveti dreptul sa vi se restitue jumatate din taxa de timbru, avand in vedere ca, in fapt, comunicarea cererii de chemare in judceata nu s-a realizat.
Insa sunt mai multe aspecte care trebuiesc aratate in motivarea unei astfel de cereri, pentru ca aceasta sa fie admisa.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2024
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru Uli Uli Buna ziua, Am deschis un proces de partaj si am solicitat ajutor public judiciar in sensul reducerii taxei de tibru de la 77000 lei la 12000 lei si plata in ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnã soluția ”dezînvestire” în acest caz? maryan_eu maryan_eu Buna ziua As dori sa stiu ce inseamna urmatoarele ,,concluzii\\" intr-un proces care nu a fost inca judecat,proces pentru partaj. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru maritza80 maritza80 Buna ziua. Cat costa timbrarea cererii de chemare in judecata cu privire la plata pensiei de intretinere precum si majorarea acesteia tinand cont de faptul ca ... (vezi toată discuția)