Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Conditionarea apelulului cu inregistrarea acestuia la Primarie.

Buna ziua. Am apelat primaria sect 4 Bucuresti si am avut surpriza sa aud o inregistrare care mi-a adus la cunostinta ca se va inregistra conversatia in cazul in care vreau sa continui. Adica mi-a fost conditionata posibilitatea de a exprima o nelamurire, a afla niste raspunsuri direct cu posibilitatea de a trimite un email. In plus in loc sa fiu directionat direct catre departamentul ales, am fost deviat catre o centralista care a mi-a conditionat conectarea la departamentul ales prin dezvaluirea numelui meu. Ce articol de lege le permite acest lucru?!
Dumneata ai impresia ca eu sunt nascut ieri. De aici in Franta sau in Germania sau in Italia, nu exista un sistem conectat la primarie-factor uman- relatia cu autoritatile de ordine publica?! De fapt in nici o alta tara normala. Eliminand aspectul LEGALITATII, ceea ce in Romania nu prea conteaza vizavi de cetateanul obisnuit, toti va considerati indreptatiti sa emiteti ipoteze ignorand lipsa unei legislatii care sa reglementeze acest aspect. Iar comentariul dumneavoastra demonstreaza faptul ca puneti in evidenta o presupune inaintea legalitati unei incalcari la dreptul de viata privata. Nici macar in america cand vrei sa contactezi autoritatile nu ai obligatia sa iti dai numele. Identificare cu NUME PRENUME intervine doar in momentul in care se inregistreaza o actiune oficiala. Prin conditionarea inregistrarii apelurilor telefonice spre fortele de ordine se restrictioneaza inclusiv dreptul la denuntul anonim( pentru teama de a avea urmari grave asupra integritatii persoane denuntatoare) dar si inclusiv asupra familiei sau pastrarii locului de munca a persoanei care face un denunt sau doreste sa informeze o terta parte despre nereguli din administratia publica. Sper ca am fost destul de clar
ca sunteti clar, nu inseamna ca aveti si dreptate.

unei incalcari la dreptul de viata privata.

ce v-a incalcat dreptul la viata privata... zici ca a venit centralista la dvs in pat.
Mai terminati cu prostiile

[ link extern ]

Art. 7. - Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecut datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi vor fi clasate potrivit prezentei ordonanţe.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
gi-jane2, moderator
Cu tot respectul GDPR se refera strict la OPERATORII DE TELEFONIE MOBILA care presteaza servicii publice de telecomunicatii inregistrate ca atare in Registrul Comertului si Industriilor la nivel National. O primarie nu poate si nu are baza legala sa inregistreze convorbiri telefonice pentru ca NU DETINE IDENTITATEA JURIDICA CARE SA II PERMITA SA INREGISTREZE APELURI TELEFONICE.
oricine are calitatea sa inregistreze daca te anunta si iti cere acordul inainte si la enel daca suni si la cine vreti... banca etc. Sunt operatori de date personale.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
gi-jane2, moderator
Dumneata ai auzit de denunt anonim?! Sau in Romania sunt obligat sa trec pe la centralista de la primarie pentru a apela Politia Comnitara?! Voi in ce lume traiti?! Suna aici in Franta sau in Germania sau in Italia si ai sa vezi diferenta de sistem. In plus nu exista ca o primarie sa intervina intre cetatean si forte de ordine, exista sisteme interconectate politie, salvare pomieri SMURD. Toate cele bune si respect pentru munca pe care o faceti. O sa continui sa ma informez direct la un avocat specializat pe acest aspect.