avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua va r.og frumos am nevoie de o lămurire .. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua va r.og frumos am nevoie de o lămurire .. În data ...

Bună ziua va r.og frumos am nevoie de o lămurire ..
În data de 04 .05.2024 m-am deplasat la volanul autoturismului propriu pe raza unui drum judetian ce leagă o comună de un sat , e un drum mai puțin circulat ,asfaltat și dat în folosință în urmă cu 5 ani, în timpul deplasări m-am intersectat cu un autoturism care venea din sens opus ,amândoi fiind în mers datorita drumului foarte îngust 4,35 m măsurat și nerespectand distanță unul față de celalalt, celalalt poziționare un pic oblic mașina neam ales cu avarii ,respectiv roata mea stânga față ruptă, și roata lui stânga spate eu rămânând imobilizata nemaiputând pleca de pe loc..
În urma acestui incident sa sesizat poliția dar aceasta nu a venit deoarece era un accident cu avarii ..
În mașină eram eu și fetita mea de 7 ani, în urma acestor lucruri am sunat o platformă și datorita faptului cum era foarte departe de oraș a ajuns la 9 seara ,eu fiind cu un copil minor am ajuns in noapte târziu în oraș..fiind învierea și ca orice om am servit ceva de mâncare și un pahar de vin..după miezul noptii
A doua zi am mers la poliția din oraș 05.o5 2024 în jurul orei 12 deoarece poliția din comuna nu era și ne-au trimis la Municipală, am depus declarația și documentele necesare ,în urma acestui fapt poliția a întocmind documentele și mi-au cerut să suflu în aparatul epilotest pt testarea alcoolemiei..în mod normal a ieșit 0,12 și mi-au reținut permisul și 700 de lei amendă..am specificat de ce nu am ajuns în acea noapte la politie deoarece fiind pe un câmp deschis ,așteptând platformă și având un minor în grija neavând cu cine să îl las am preferat să vin a doua zi..Era lesne de înțeles că nu consumase m băuturi alcoolice în ziua incidentului ,veneam de la serviciu cu un copil în mașină, și mergeam să îi duc mâncare tatălui meu care este bolnav și în vârstă, el locuind în satul în apropierea căruia s-a petrecut accidentul..
Cum era și Paștele nemancand și stand toată ziua în acea strada ,am ajuns acasă noaptea și am luat masa și un pahar de vin după ora 12 noaptea
Ce șanse sunt să câștig dacă fac contestație Instanță să îmi iau permisul și să se anuleze amendă???
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
Danielailo, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:33, 21 Mai 2024
Șansele sunt minime.
Faptul ca ați consumat alcool nu poate fi negat.
Dar a fost a doua zi ,menționez că, cu 20 ore înainte s-a întâmplat incidentul eu mergând la politie în ziua urmatoare neconducand ..am luat masa de Paște am servit un pahar cu vin nu mi-am dat seama dacă are importanță dat fiind că nu eram la volanul mașinii.

latka a scris:

Șansele sunt minime.
Faptul ca ați consumat alcool nu poate fi negat.

Danielailo, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un pahar de vin băut după miezul nopții nu va da alcoolemie 10-12 ore mai târziu.
De ce nu ați făcut constatare amiabilă ? Poliția face întotdeauna testul de alcoolemie în aerul expirat în caz de accident.
Presupun ca nu ați solicitat probe biologice de sânge.
Credeți că veți avea șanse în instanță ?
Depuneți plângere contravențională.
latka, utilizator
Bună ziua revin cu o întrebare vă rog dacă se poate..
Am efectuat testul de redobandire ,dar nu mi-au redus perioada de suspendare de 90 de zile pt permis..
Au spus că nu se poate deoarece am fost cu o alcool de 0,12 ..
În cazul meu mai pot face ceva să reduc perioada de suspendare?

latka a scris:

Un pahar de vin băut după miezul nopții nu va da alcoolemie 10-12 ore mai târziu.
De ce nu ați făcut constatare amiabilă ? Poliția face întotdeauna testul de alcoolemie în aerul expirat în caz de accident.
Presupun ca nu ați solicitat probe biologice de sânge.
Credeți că veți avea șanse în instanță ?
Depuneți plângere contravențională.

Nu există examen de redobândire la conducere sub influența alcoolului. Examenul e obligatoriu, ca să nu fie 120 de zile.

~ final discuție ~