avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de cresterea copilului

Sunt angajata in Romania (CIM, perioada nedeterminata) insa sunt temporar in afara UE. Am notificat compania ca sunt insarcinata, dar avand in vedere ca nu voi fi in tara cand voi naste, nu voi putea sa imi iau concediu de cresterea copilului.

1. Pot cere companiei suspendarea contractului pe o perioada de 6 luni pt motive personale (Art 54 Codul muncii), avand in vedere ca am facut deja notificarea sarcinii? exista vreo restrictie?
2. Dupa cele 6 luni, in situatia in care as fi inapoi in tara, pot aplica pentru concediu de cresterea copilului pentru perioada ramasa pana la 1 an si 11 luni? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 14 Mai 2024
Raspunsul este DA la ambele intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata in 6 luni si ultimele 2 saptamani am avut concediu ... MIoanaA MIoanaA Sunt insarcinata in 6 luni si ultimele 2 saptamani am avut concediu medical cu risc de sarcina. In ultimii 2 ani in Tara sau UE am doar 11 luni lucrate farà ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei crestere copil crsulici crsulici Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana la 1 august 2016 si sunt din nou insarcinata in 2 luni.Vreau sa imi dau demisia de la actualul loc de ... (vezi toată discuția)