avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Furt bagaje Otopeni am si eu nevoie de o opinie. zbor ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Furt bagaje Otopeni am si eu nevoie de o opinie. zbor cu Wizz ...

Furt bagaje Otopeni

am si eu nevoie de o opinie.
zbor cu Wizz Air Basel-Bucuresti. Bagajul de cala nu este pus pe zbor. fac plangere. mi se spune ca mi l vor pune cu urmatorul zbor.

Dupa o sapt fara rasp, fara informatii, aterizez din nou pe Otopeni si merg din nou sa intreb de bagaj. Se verifica registrul. Se pare ca bagajul a fost trimis i pus pe banda, la o zi dupa, ora trecut de 24.00.
Bagajul nu ajunge la "obiecte neridicate" si sunt sfatuita sa solicit ajutorul politiei.

Politia gaseste faptasul pe camera care ridica bagajul meu de pe banda ( care rula de ceva timp in asteptarea de a fi ridicat).
Fac plangere penala. Se gaseste faptas. Se aduce bagaj gol, doar cu o geaca in el la aeroport.

primesc 3 optiuni:
1. ridic bagaj de la aeroport (ala gol cu o geaca) si sun inculpatul sa cer despagubiri pentru restul (eu cica trebuie sa sun nu politia) pentru a incheia amiabil.
2. ridic bagaj de la aeroport si nu mai cer bani pe restul, dorind sa mearga dosarul la judecata (am, nev de avocati? cat m ar costa pe mine? in cati ani s ar rezolva? ce sanse sa iasa cu acuzare sunt? voi mai fi despagubita?)
3. nu ridic nici bagaj si cer sa mearga direct in acuzare.

Doar o opinie, va rog daca se poate. nu stiu cum sa procedez.
Eu as alege varianta sa nu ridic bagajul si in timpul procesului penal sa ma constitui parte civila in dosar pentru daune...( valoarea bagajului, eventual onorariu avocat...).

Dar acum nu stiu cum o sa se stabileasca valoarea bunurilor din bagaj si daca o sa primiti ceva in caz ca o sa castigati procesul daca faptasul nu plateste de buna voie si nu are nici ceva pe numele lui pentru a putea fi executat silit...

Pedeapsa mai depinde si daca este la prima abatere sau nu...
Si oricum in orice varianta ar trebui sa primiti bunurile inapoi la sfarsitul procesului.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2024
Ionut.ion, utilizator
În penal e posibil sa dureze ani nu doar procesul ci faza de urmărire penala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bagaj intarziat tarom alexandrab1 alexandrab1 Buna. Ma intorceam din Bangkok-Otopeni via Dubai. Zborul din Bangkok a plecat cu 4,5 ore intarziere incat am pierdut legatura, iar Compania aeriana ne-a ... (vezi toată discuția)
Pierdut bagaj de cală asigurat pe otopeni, refuz despăgubire iulian_g77 iulian_g77 Buna ziua! Intorcandu-ma din vacanta din Turcia, pe data de 05.08.2017, pe aeroprtul Otopeni am constatat ca mi s-a pierdut un bagaj. Am fost la biroul de ... (vezi toată discuția)
Reclamatie wizz air DMAR DMAR Buna imi poate spune cineva ce daune pot cere de la companie dupa urmatoarea situatie Buna ziua!Am avut zborul la data de 25.12.18 cu destinatia Kharkiv..Sunt ... (vezi toată discuția)