avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicare OUG 53/2024
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicare OUG 53/2024

Referitor la majorarea cu 10%, față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, în două tranșe, respectiv cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna iunie 2024 și cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna septembrie 2024.

În condițiile în care în perioada ianuarie mai 2024 un salariat a avansat în gradatie sau a promovat în grad profesional, procentul de 5% aplicat la salariul din decembrie 2023 îl situează în iunie, respectiv septembrie 2024 cu un salariu mai mic decât al unui similar în plată. Se ajunge ca salariați cu funcții similare, în iunie/septembrie 2024 să aibă salarii diferite.
Cum se poate aplica oug 53/2024 pentru a nu rezulta aceste discrepanțe salariale?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2024
Doina18, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandrinagina , utilizator 23:24, 2 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca a avansat , i se acorda salariul aferent gradului profesional respectiv.
Multumesc pentru raspuns, dar salariatul, când a avansat în luna aprilie i s-a acordat salariul aferent promovarii, in prezent fiind similar în plată cu alți colegi. Problema este cand se aplica 5% la luna decembrie, cand era debutant, suma este mai mica decat a colegului gradul II. Adunata la salariul in plata, duce la diferenta salariala pentru functii similare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in opinia mea, i se aplica la salariul nou.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aplicati 5% la luna decembrie, dar nu la salariul/funcția de debutant pe care o avea atunci, ci la funcția/salariul din decembrie aferent gradului II.
Da dar ca 5 % se acorda personalului din luna decembrie care este diferit de personalului luna iunie. Din dorința de a acorda cât mai puțini bani se ajunge la aceste situații. Diferențe salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se va aplica concret majorarea de 10 % acordată ... Me1234 Me1234 Buna ziua, cum se va aplica concret majorarea de 10 % acordată bugetarilor pt iunie si sept 2024, eu avînd si majorare sal baza pt cfp de 10%, cf ... (vezi toată discuția)