Recent am achizitionat un imobil in coproprietate cu un alt locatar. Curtea insa, imi apartine.
In curte este o masina avariata, aparent abandonata. Am intrebat celalat locatar daca stie ceva despre masina si mi-a spus ca ar fi al fostului sot cu care nu mai vorbeste si care a lasat-o acolo si a caror date de contact nu vrea sa mi le dea.
Politia nationala si cea locala, cand au fost intrebati pe aceasta tema, mi-wu recomandat s-o scot pe domeniul privat si sa-i instiintez. Nici o firma de tractari nu vrea insa sa faca asta fara prezenta lor sau a proprietarului.
Exista o procedura legala prin care as putea face asta fara a genera posibile raspunderi legale ale mele in raport cu proprietarul masinii?
DlGoe
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Unui autovehicul i se poate afla proprietarul legal dupa numarul de inmatriculare si/sau dupa seria de sasiu (VIN). Aici va pot ajuta oricare dintre cele doua politii (cei de la locala acceseaza baza de date a MAI, vezi amenzi stationare in loc interzis). Aflata adresa proprietarului il notificati prin executor judecatoresc sa vina sa-si ia harbul in X zile. Nu vine, i-o scoateti in strada si de acolo o preiau hingherii de la locala. Sa nu uit: in notificare treceti si taxa de parcare. La mine in urbe e 3 lei/h si se taxeaza 11 ore, 7-18, adica 33 de lei/zi
Multumesc pentru raspuns, @DlGoe.
Proprietarul l-am aflat si mi-au confirmat si adresa. Politia Nationala mi-a recomandat sa-i fac o notificare prin Posta Romana cu confirmare de primire iar in cazul in care nu am raspuns s-o scot pe domeniul public si sa anunt Politia Locala.
I-am facut eu notificare prin Posta Romana cu confirmare de primire si continut declarat. A ridicat notificarea dar nu a mutat masina. Am gasit un baiat cu platforma care a mutat-o in fata proprietatii pe spatiul public, am informat imediat si Politia Comunitara. In 3 zile era si ridicata.