avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Tocmai ce am aflat ca sunt insarcinata iar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Tocmai ce am aflat ca sunt insarcinata iar eu nu mai ...

Buna ziua! Tocmai ce am aflat ca sunt insarcinata iar eu nu mai lucrez de 3 luni (unde am lucrat aproape 2 ani).
Am 2 intrebari va rog; Pot beneficia de indemnizare pentru cresterea copilului? Daca nu lucrez inseamna ca nu sunt asigurata, cum pot proceda pentru nastere si tot ce este nevoie daca eu nu dispun de asa ceva?
Sunt foarte confuza, deoarece cineva mi-a spus ca daca nu am asigurare nu am cum sa dac nimic... Va rog daca stie cineva ceva mi-ar fi de mare ajutor! O zi frumoasa sa aveti!
Cel mai recent răspuns: AndreeaNana , utilizator 16:56, 10 Iunie 2024
EDIT; bineinteles ca voi incerca sa ma angajez, dar in cazul in care nu reusesc ce se intampla?
Buna ziua,
Inainte de aceste 3 luni ati lucrat 2 ani, da?
Daca da... atunci beneficiati de concediul pentru crestere copil, cei 2-3 ani... si indemnizatie. Actele le depuneti la primaria de domiciliu, ar trebui sa va poata ajuta dumnealor la depunere, cat mai repede dupa nastere.

Femeile gravide sunt asigurate din oficiu, discutati cu medicul de familie/ce va urmareste sarcina de ce servicii medicale beneficiati.
[ link extern ]

Sarcina usoara!
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2024
Ionut.ion, utilizator
Buna ziua! Da, am lucrat aproape 2 ani inainte de aceste 3 luni. Va multumesc frumos pentru ajutor! Va urez o zi frumoasa!
Care este data prezumtiva a nasterii?
In 2023 cate luni si in ce perioada ati lucrat?
Acum sunteti in somaj?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2024
Ionut.ion, utilizator
Data prezumitiva a nasterii este in ianuarie 2025.
Am lucrat din August 2022 pana in Martie 2024 fara intrerupere.
In acest moment nu lucrez deoarece planuiam sa stau acasa 1-2 luni din cauza unui burn out...
Trebuie sa transmit cuiva ca nu lucrez? Adica sa intru in somaj? Nu stiu cum se procedeaza si daca trebuie sa fac ceva in privinta aceasta.
Oare ma pot angaja cateva luni pana inainte de nastere?