avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare program TV: necesita drept de autor?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare program TV: necesita drept de autor?

Buna,

Preluarea si inserarea unui program TV intr-o publicatie, necesita acordul televiziunii respective (oricare ar fi aceasta)?

Reprezinta incalcarea dreptului de autor?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: vgv , utilizator 14:32, 23 Octombrie 2006
buna.nu am inteles intrebarea...te referi la program tv pt pro tv.antena ...la ce ora sunt programate filme?sau un program ex."tradati in dragoste" sa-l publicati ?
legea 8/14.03.1996-drepturi autor
Doresc sa fac o publicatie de informatie, saptaminla sau bilunara, in care sa introducsi programul tv de la anumite posturi tv. Am luat legatura cu mai multe posturi tv unele si-au dat acordul, m-au introdus in lista de e-mail pentru presa iar altele n-au raspuns deloc.
conform art 12 ar trebui sa ceri acordul lor"autorul unei opere are dreptul exclusiv de a decide daca,in ce mod si cand va fi utilizata opera sa,inclusiv de a consimti la utilizarea operei de catre altii"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pamflet Zooby Zooby In ce conditii pot prelua pe un blog stiri pe care sa le abordez prin prisma unui pamflet ? (vezi toată discuția)
Cine detine dreptul de autor cand designul web apartine persoanei juridice si programarea apartine unei persoane fizice autorizate? titutza titutza Buna ziua. Ca persoana juridica desfasor o activitate de publicitate, creatie pagini web, etc. Ca persoana juridica, in cazul in care eu am idea de concepere ... (vezi toată discuția)
Legalitate link catre un site extern. se considera a fi nerespectarea dreptului de autor? vali_v vali_v Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu legalitatea postarii pe site-ul propriu linkuri catre alte site-uri, de orice natura: presa, vreme, legislatie, ... (vezi toată discuția)