Stagiul suplimentar coform art.99 leg.263/2010,lunile lucrate in continuare se vor lua in calcul la puncte de stabilitate? Depunerea actelor pentru pensie a fost facuta dupa acel stagiu suplimentar.
Nu se acordă pentru perioadele de stagiu de cotizare contributiv în care se cumulează pensia din sistemul public sau, după caz, pensia de serviciu acordată în baza unor legi cu caracter special, cu venituri asigurate conform legii.
Da.
Daca ati lucrat in continuare dupa implinirea varstei standard fara sa va deschideti drepturile, atunci primiti puncte de stabilitate si pentru acele luni.
Va multumesc pentru raspuns, logic e sa- l ia in calcul la stagiu pentru punctele de stabilitate,dar la casa de pensii au zis ca nu intra in stabilitate. O zi cu liniste si bucurie!
Mai am o dilema,in cartea de munca nu au trecut salarul pentru 3 luni,in desfasurator,date privitoare la activitatea in munca, la cele trei luni e SalN- salar necunoscuat-mod plata 00 cum a fost sau nu valorificat?
Depuneti o contestatie la Casa de Pensii , in conditiile date cred ca le e greu sa ia in seama chiar toate amanuntele . Verbal … vorba zboara , dar la o cerere scrisa trebuie sa raspunda in scris , e altceva . Pe de alta parte , calculul ar fi urmatorul : 0,5 : 12 = 0,042 puncte de stabilitate pe luna ( daca intervalul este de la 25 la 30 ani ) , adica 3,40 lei in plus pentru fiecare luna de stagiu . Daca e in intervalul 30 - 35 ani , e 5,06 lei , iar peste 35 - 6,75 lei . Acum , dvs. stiti daca doriti sa va bateti capul , drept e ca va costa o foaie de hartie si un drum la Casa de Pensii locala , nimic mai mult .
În situațiile în care, pentru o anumită perioadă care constituie stagiu de cotizare, nu se poate face dovada venitului total lunar realizat, brut sau net, după caz, la determinarea punctajelor lunare se utilizează salariile brute sau nete, după caz, în conformitate cu modul de înscriere a acestora în carnetul de muncă, precum și sporurile cu caracter permanent care, după data de 1 aprilie 1992, au făcut parte din baza de calcul al pensiilor conform legislației anterioare și care sunt înscrise în carnetul de muncă ori sunt dovedite cu adeverințe eliberate de către angajatori, deținătorii legali de arhive sau operatorii economici autorizați de Arhivele Naționale pentru prestarea serviciilor arhivistice, care au dreptul legal de a certifica aceste date, în original.