avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS si CASS pentru venituri cumulate pensie + salarii.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS si CASS pentru venituri cumulate pensie + salarii.

Buna ziua,

Avand in vedere ca a intrat in vigoare noua lege a pensiilor :
- pentru un pensionar care are 2 locuri de munca, unul la care venitul este mai mare decat salariul minim brut pe tara cu 8 ore zilnic iar al doilea mai mic decat venitul brut pe tara cu 2 ore zilnic, se aplica Ordinul 1855/12.08.22 ?

Respectiv CAS si CASS pentru al doilea loc de munca cu salariu mai mic se vor calcula la valoarea reala si nu la salariul minim brut?

Multumesc, in functie de asta decid daca mai pastraz si locul de munca cu salariu mai mic, pentru ca altfel nu merita.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
chevic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina.C. , utilizator 11:44, 6 Martie 2025
Buna ziua,Am si eu o intrebare referitor la Ordin 1855/2022-daca exista un singur CIM pensionar cu salariul minim pe economie-reprezinta o exceptie ?(PF prev.la art.148 alin.(5^7) lit.d) din CF - salariatii care au si calit.de pensionari pentru limita de varsta)-in sensul ca daca el pensionarul nu plateste contributii la val.sal.minim diferenta o plateste angajatorul?Va multumesc frumos pentru un eventual raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass din venitul pe arenda cata14dc cata14dc Din ce am inteles conform OUG 102/2013 CASS la veniturile din arenda se calculeaza prin aplicarea cotei asupra bazei de calcul, care, lunar, reprezinta ... (vezi toată discuția)
Notificare anaf neplata contributii la pfa voicudamian voicudamian Buna ziua, Am primit azi 14.12 notificare ANAF sector 6 privind nedeclararea CAS si CASS pentru veniturile din 2018. Subsemnatul sunt PFA si pensionar din ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit andregh andregh BUna ziua, La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)