Buna ziua eu si soțul suntem in pragul divorțului, acesta mă amenință că va face tot posibilul să obțină custodia exclusivă și îmi aduce acuze false de la consum de alcool până la droguri copilul are 10 luni si alăptez (nu are nici o dovadă sau martor ca as face asa ceva) ce pot face pentru a mă apăra impotriva acestor acuzatii mizere?
Formulati dvs cererea de divorț dacă nu va mai doriți continuarea casatoriei iar judecătorul își va forma deja o prima impresie prin prisma faptelor expuse de dvs.
Puteți atașa și un buletin de analize toxicologice privind absenta consumului de substanțe.
Eventualele acuzatii ale soțului dvs vor fi văzute doar ca o reacție de gelozie și răzbunare fata se faptul ca ați avut curajul de solicitati divortul, ci nu ca niște acuzații fondate.
Contactați un avocat sa va sfătuiți în detaliu și confidential asupra strategiei juridice.
Imi pare rau pentru situatii in care va aflati, mai ales atat de curand dupa nastere.
Dvs nu tb sa probati nimic, doar cel ce face aceste acuzatii. Abia dupa ce el aduce probe, veti putea sa le demostrati contrariul, nu tb sa va justificati in fata nimanui.
Daca nu este vorba despre vreo dependenta, nu are nicio sansa cu o eventuala autoritate parinteasca exclusiva avand in vedere varsta copilului si faptul ca inca alaptati.
Manifestarile sotului - pe langa ca va fac rau dvs,- fac rau implicit si copilului care este extrem de dependent de starile dvs la acesta varsta. Poate veti fi chiar in situatia ca dvs sa solicitati o custodie exclusiva daca nu realizeaza implicatiile comportamentului sau care cu siguranta pleaca din orgoliu.