avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
LIVE, ACUM (124 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Executare silită Confuza-executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Confuza-executare silita

Buna seara,
Eu si sotul meu am facut rate la mai multe banci, in perioada in care castigam foarte bine amandoi, eu am un imprumut de 6000ron plus descoperiri de carduri la aceleasi banci, sotul meu are un credit mare (20000euro). Nu mai reusim sa platim nici macar un ban nimanui ptr ca sotul meu a ramas fara servici iar eu nu mai am mult .. Locuim amandoi in apartamentul tatalui meu(casa este pe numele lui)Sotul meu nu are mutatie la aceasta adresa(adresa este la parintii lui) iar eu am mutatie. Banuim ca se va ajunge la un proces (sau nu) si la executare silita in final.Avem amandoi cumparate ca tot omul, un televizor, un frigider, un calculator.... plus altele prin casa. Acte avem ca ar fi ale noastre (ba pe numele lui, sau al meu) iar la altele nu (la o curatenie generala le-am aruncat ). Va rog frumos explicati-mi in detaliu ce anume pot lua din casa, si daca au voie sa faca asta,ca la salarii(sotul meu nu are servici) doar de la mine, am minimul pe economie si cat pot lua? Ce poate lua "banca'' lui daca nu are mutatie si ce pot lua bancile mele? Mai avem o firma cu un matiz pe numele societatii dar ne pregatim sa o bagam in faliment-insolventa-. Daca vindem masina fratelui meu o mai poate lua cineva (din banci?)Va rog sa-mi raspundeti la fiecare din temerile mele.
Va multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: Ilona A , utilizator 18:04, 10 Februarie 2010
Din postare rezulta ca aveti bunuri mobile (electronice si electrocasnice), nu aveti bunuri imobile proprii sau comune, sotul e somer si dvs salariul minim pe economie.

Daca la domiciliile pe care le aveti, parintii declara ca nu detineti bunuri de nici o natura, in sensul ca toate bunurile ce se afla in apartamentele respective le apartin din pacate executorii nu pot sa ridice nici un bun. spun din pacate deoarece banca nu va sechestra nici un bun.
Pot executa doar bunurile mobile pe care le indicati dumneavoastra ca va apartin si atat, parintii nu trebuie da faca dovada ca sunt proprietarii bunurilor sunt prezumati a fi proprietari.
Bunurile firmei la care sunteti asociati in cazul in care se constata ca le-ati vandut in dauna creditorilor societatii pot fi readuse in patrimoniul societatii de adm/lichidatorul judiciar.
Multumesc foarte mult, sunt mai linistita acum dupa raspunsul pe care l-am primit. Bafta tuturor!!! Si la multi bani!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale mariusbm mariusbm Buna ziua, Sunt sigur ca s-a discutat de nenumarate ori acest subiect dar rog un mic ajutor. Eu si sotia mea avem cate un credit de nevoi personale ramas ... (vezi toată discuția)
Executare silita locuinta pufita pufita In urma unui credit ipotecar neplatit de 2 ani am ajuns la executare silita(a 3-a licitatie a fost pe data de 10.10.2012).O persoana aflata in aceeasi situatie ... (vezi toată discuția)
Executare silita sotie Catalin T Catalin T Buna ziua, Prin anul 2007-2008 sotia mea a contractat un credit de tip \"doar cu buletinul\" pentru a achizitiona 2 telefoane mobile. La acea vreme nu era ... (vezi toată discuția)