Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg Am primit Decizia ...

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg
Am primit Decizia de pensie de asigurari sociale ,pensie de invaliditate (grIII ) ,cod pensie N23, dosarul a fost depus in data de 29.08.2024 si mai scrie ca decizia este in baza legii nr.263/2010 , iar versiunea aplicatiei este 9.19 din 21.08.2004. Vechimea rezultata este de 14 ani 10 luni si 7 zile. fara aprox 2 luni nu am 15 ani vechime , varsta mea este de 57 ani (F) , Pe cartea de munca mai am in perioada 21.08.2003 - 21.08.2004 un an somaj care vad ca nu a fost luat in calcul . Intrebarea mea este ; Se va face recalculare dupa noua lege a pensiilor ( pt ca eu cred ca decizia este pe legea veche) ? Si daca DA , period de somaj de 1 an mi se va adauga la vechime si contributie stfel incat sa depasesc pragul celor 15 ani ?
Am inteles ca decizia odata venita cu 3 zile in urma ,nu mai pot sa cumpar vechime ( 2luni)
Multumesc! si astept lamurire.

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind pensia de invaliditate ionelasandu ionelasandu Am o mare dilema cu privire la vechimea in munca acordata in urma pensiei de invalididate de gradul II.Mentionez ca mama are varsta de 51 de ani ,ani lucrati ... (vezi toată discuția)
Am primit decizia de pensie pentru handicap gr iii ,am 57 ani ... eugen1966 eugen1966 Am primit decizia de pensie pentru handicap gr III ,am 57 ani (femeie) si am pe decizie ca ani de cotizare 14 ani 10 luni si 7 zile ani de contributie ,pe ... (vezi toată discuția)
Stagiu potential pensie de invaliditate militara legea 223/2015 modificata prin oug nr. 57/2015 dmoni dmoni Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca se acorda stagiu potential pentru pentru invaliditate in baza Legii nr. 223/2015 modificata si completata de ... (vezi toată discuția)