Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Document necesar vanzarii unui apartament

Buna ziua!
Doresc sa vand un apartament pe care il detin, si notarul mi-a cerut sa aduc un document care sa faca dovada platii facute de mine catre banca. Apartamentul a fost cumparat initial prin credit, dar creditul a fost platit complet ani in urma, banca a ridicat ipoteca de pe imobil. E aceasta cerere legala? Mi se pare cam ciudat sa fiu nevoita sa merg acum la banca sa cer detalii legate de un credit care a fost inchis ani in urma.
Va multumesc pentru orice informatie imi puteti oferi!
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2024
madanic32, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:22, 7 Noiembrie 2024
Da, este legala.
În general, notarii nu solicita informații și documente care nu sunt legale.
Imi puteti detalia de ce este necesar acest document? Tot ce am citit pana acum nu listeaza acest document ca fiind necesar. Imi puteti spune ce anume sa cer de la banca?Va multumesc!

raluk0207 a scris:

Da, este legala.
În general, notarii nu solicita informații și documente care nu sunt legale.

Legal, notarul poate solicita orice document îl considera necesar pentru perfectarea actului.
De aceea, nu exista o lista standard cu acte necesare unui contract de vânzare.
Va solicita, probabil din precauție și pentru a fi sigura ca acel credit a fost achitat integral.
Puteți solicita de la banca o adeverința în acest sens (ca nu figurati cu credite în desfășurare și ca acel imobil a fost achitat integral).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul concubin . in ... andreea2509 andreea2509 Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul concubin . In contractul de vanzare cumparare avem fiecare jumatate din imobil. Din acel contract am platit ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca vanzator ! Polescu_Paul Polescu_Paul In 1998 am cumparat un apartament prin credit ipotecat.In contract s-a precizat ca plata se va face prin linie de credit deschisa de banca in contul ... (vezi toată discuția)