avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: Lucrez la o firma de consultanta si proiectare din noiembrie 2007, anul trecut, in mai 2009 ni s-a recomandat sa intram ceva timp in concediu fara plata pentru ca firma nu ma are proiecte si implicit nu mai poate sa ne plateasca.Drept urmare timp de doua luni am avut concediu fara plata, intre timp am aflat ca sunt insarcinata.M-am intors la serviciu in iulie si am continuat sa lucrez pana am intrat in concediu de maternitate.In ianuarie am nascut un baietel.Acum nu stiu daca mai am dreptul la indemnizatia pentru copil sau nu pentru ca in lege scrie ca trebuie sa ai 12 luni continuitate inainte de nasterea copilului iar eu am avut in acele doua luni concediu fara plata. Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anamariag , utilizator 12:46, 10 Februarie 2010
Da puteti avea dreptul, aveti 12 luni continuitate,ptr ca dvs nu ati incetat contractul ind de munca la acea firma ci doar aveti concediu fara salariu, si atunci aveti continuitate dar cu 0 lei pentru acele luni. Intelegi? Diferenta e de bani, ptr ca dvs aveti continuitate deoarece concediul fara plata nu presupune incetarea contractului de munca de la firma respectiva. Puteti intreba si la Casa de Pensii la departamentul respectiv. Succes!
Legea prevede sa aveti realizate timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Daca ati nascut in ianuarie 2010 , perioada care se ia in calcul este ianuarie 2009 - ianuarie 2010.
Daca in aceasta perioada nu ati realizat venituri profesionale in toate lunile, atunci nu beneficiati de indemnizatia pentru CIC.
In perioada CFP , venitul dvs este 0 ....:)
Multumesc pentru raspunsuri. Dar eu pe cine sa cred?Am dreptul sau nu la indemnizatie? Cat despre concediul de crestere a copilului pot sa beneficiez doi ani sau exista riscul sa fiu data afara? (tot din cauza acelor doua luni de fara plata)
La Casa de Pensii am tot sunat insa este tot timpul ton de ocupat:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical poate influenta modul de calcul al indemnizatiei de crestere copil? anicoleta anicoleta Buna ziua, Nu stiu daca concediul medical pate influenta modul de calcul si implicit suma cuvenita aferenta indemnizatiei de crestere copil? Lucrez la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de 85% ContSters103566 ContSters103566 BUNA AM SI EU O INTREBARE DACA CINEVA A LUCRAT IN AFARA ADICA IN GERMANIA CELE 12 LUNI INAINTE DE NASTERE SI DUPA ACEEA A VENIT IN ROMANIA PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de mama ione8 ione8 Lucrez de 5 ani la firma si din luna noiembrie 2009 sunt in somaj tehnic pana in ianuarie 2010 cand am intrat pe somaj, vreau sa intreb beneficiez de ... (vezi toată discuția)