Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! O familie cu care mă cunosc de 15 ani au hotărât ...

Bună seara!
O familie cu care mă cunosc de 15 ani,au hotărât acum 9 ani să treacă cu titlu de moștenire bunurile lor mobile și imobile.Intre timp,doamna a suferit un episod de demență severă și a rămas așa în starea asta.Domnul e și el bolnav,dar în ultimul timp pare influențat de alte persoane cu privire la situația dintre noi.Mentionez că moștenirea e făcută separat,atât de domn cât și de doamnă. Eu i-am îngrijit și ajutat mereu.Dacă doresc să strice actele ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:47, 30 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg ca ambii v-au lăsat testamente.
Doamna nu mai poate, fiindcă nu are discernământ. Iar revocarea testamentului nu poate fi facuta decât prin declarație notariala de revocare sau prin întocmirea unui alt testament. Însă dacă are dementa, nu poate.
Domnul, da. Este hotărârea lui dacă face alt testament sau dacă îl revoca pe cel făcut către dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire larrryyysa larrryyysa Buna seara! Am o problema si doresc sa fiu ajutata. Situatia e urmatoarea : sot, sotie in varsta, o singura fata. Sotii si-au facut testament in care ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufruct negrutiu diana negrutiu diana Buna seara.As dori sa ma lamuriti daca eu impreuna cu sotul meu avem testament, cotract de intretinere, din care reiese ca noi avem nuda proprietate si dansa ... (vezi toată discuția)
Revocare mostenire michirec michirec Avem urmatoarea speta: Unchiul meu in varsta de 70 de ani si cu sotia, aflata pe patul de moarte, hotarasc, la sugestia isistenta a acesteia din urma, sa faca ... (vezi toată discuția)