Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, As avea nevoie de o parere cu urmatoarea problema: Tatal ...

Buna,

As avea nevoie de o parere cu urmatoarea problema:
Tatal meu vitreg nu este casatorit cu mama mea, iar acesta vrea sa imi lase apartamentul sau drept mostenire. Care ar fi cea mai buna metoda prin care ar putea sa imi cedeze mie apartamentul, fara ca acesta sa fie vreodata atacat in instanta sau sa existe probleme pe viitor in cazul in care doresc sa vand apartamentul? El nu mai are pe nimeni, dar as vrea sa fiu sigura ca nu o sa existe probleme pe viitor. Ar fi mai ok prin testament, donatie sau contract vanzare cumparare?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2024
Miaaa10, utilizator
Depinde de ce alti mostenitori ar mai fi, nevoi ale partilor implicate, situatie locativa, alte bunuri etc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau contract vanzare cumparare ? leand leand Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire -mama s-a recasatorit acum 16 ani cu tatal meu vitreg care detinea o casa pe numele lui.Tatal vitreg nu are copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire complicata deea432 deea432 Tatal meu a fost casatorit inainte de casatoria cu mama mea.Din prima casatorie au rezultat 3 copii,acestia au varste cuprinse intre 30 si 40 de ani.Din a doua ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)