avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca sunt minora (17 ani) si am un bebelus de 8 luni...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca sunt minora (17 ani) si am un bebelus de 8 luni...

Am nevoie de un raspuns urgent !Daca sunt minora (17ani) si am un bebelus de 8 luni iar tatăl este major ,sunt mai mereu certuri ,diacuti ,si as vrea sa rupem relatia ,copilul rămâne la mine avand in vedere ca poarta numele tatalui de familie ,sau poate sa mi ia copilul ?
In principiu, instanțele de judecată dau custodie comună ambilor părinți (exercitarea autorității părintești în comun) . Dacă există situații când un părinte este violent, este consumator de alcool sau droguri dacă nu se interesează deloc de copil atunci se poate ca instanța de judecată să stabilească custodie exclusivă și chiar celălalt părinte să plătească pensia de întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa imi spuneti care sunt sansele pentru a ... anonim0911 anonim0911 Buna seara, Va rog sa imi spuneti care sunt sansele pentru a obtine custodie toatala asupra unui bebelus de 4 luni in cazul unui divort? Mentionez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Se mai poate obtine custodie unica? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Am 2 copii de 12 ani si respectiv 17 ani.sunt despartita de tatal lor de multi ani.In momentul de fata sunt recasatorita iar de 3 ani am hotarare ... (vezi toată discuția)