avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua plătesc pensia alimentara pentru un copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua plătesc pensia alimentara pentru un copil care este ...

Bună ziua plătesc pensia alimentara pentru un copil care este la facultate și lucrează având un salariu mai mare decât salariul mediu net pe economie. Acum am intrat în indemnizație creștere copil. Mai trebuie să plătesc pensia alimentara dacă copilul are deja venituri mai mari ca mine din salariu? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:13, 23 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moralmente nu ar fi normal să plătiți unei persoane care are venituri mai mari decât ale dvs dar legal trebuie să plătiți pensia de întreținere până când este precizat în hotărârea instanței de judecată sau până când vă adresați instanței de judecată cu o cerere de chemare în judecată de micșorare a pensiei de întreținere pe considerentele de mai sus si instanța apreciază și hotărăște în interesul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt major se plateste pensie doar daca nu se poate intretine din munca pt ca urmează cursuri. Deci dacă aveți o hotarare judecatoreasca care va obliga, puteti cere în instanta sistarea pensiei.
Dacă nu aveți o hotarare, nu mai platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara madalin073 madalin073 Sunt divortata de sapte ani,am platit pensie alimentara in tot acest timp...anul acesta copilul va implini 18 ani,in hotararea judecatoreasca se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara thunderAlex thunderAlex Situatie: din 2000 platesc 25% din salariu prin hotarare judecatoreasca si oprire din salariu. In 2009 mi-a fost taiat 25% din salariu. In 2004 m-am ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara ramonadg ramonadg Am o fiica din prima casatorie careia ii platesc pensie alimentara in procent de 25 % din venitul realizat lunar - aprox 750 lei lunar. Prin hotarare ... (vezi toată discuția)