avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua Am nevoie mare de un sfat pt a putea lua o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua Am nevoie mare de un sfat pt a putea lua o decizie. ...

Buna ziua
Am nevoie mare de un sfat pt a putea lua o decizie.
Ieri am primit pv de amendă în valoare de 1495 lei pt ca nu am raspuns la solicitarea de a oferi informații conf art 39 /1 oug 195 2002 .
Mentionez ca la data întocmirii pv 12.11.2024 eu am fost plecat din tara iar la întoarcere nu am gasit nici o înștiințare. Pv ul nu contine informatii privind data și modalitatea prin care mi s au solicitat aceste informații. Mai mult am fost la sediul poliției rutiere sa cer lămuriri și am fost refuzat spunând că le voi afla in instanta dupa depunerea contestației. Am întrebat și câțiva vecini daca au văzut vreo cotația afișată și aceștia au infirmat.
Cea ce vreau sa fiu sfătuit este daca merita sa fac contestatie sau sa plătesc jumatate din amendă chiar dacă nu sunt vinovat ? Nu stiu ce șanse am in instanta in fata poliției eu nefiind jurist de profesie.
Multumesc anticipat pt orice sfat
Cel mai recent răspuns: c_cristi , utilizator 16:33, 3 Ianuarie 2025
Acest gen de amenda nu se poate plati la jumatate. Platiti o consultatie unui avocat, expunindu-i toate detaliile si veti vedea mai exact daca aveti sanse sau nu.
www.avocatnet.ro/Consultanti...
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2025
latka, utilizator
Buna ziua
Pe procesul verbal scrie ca se poate plati jumatate in 15 zile de la comunicare.
Am vrut să evit și alte costuri suplimentare..
Multumesc
Articolul 109^1
În cazul contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (1) pct. 14 și la art. 105 nu sunt aplicabile dispozițiile art. 28 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare.
[ link extern ]
Pct. 14 e contraventia dvs., iar art. 28 (1) din OG2/2001 e ala cu plata la jumatate.
[ link extern ]
Deci nu se aplica in cazul dvs. plata la jumatate. Formularul de PV e tipizat si contine rubrica legata de plata la jumatate din minim, probabil nu e bifata si nici nu v-a scris suma de plata de 747,5 RON.
www.avocatnet.ro/articol_671...
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2025
latka, utilizator
Multumesc
Mi e de mare folos răspunsul dvs întrucât constat ca nu mai am nimic de pierdut daca depun contestatie adică in cel mai rau caz voi plati amendă intreaga .Macar asa poate aflu și eu informațiile care politia nu mi le a dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit in aceasta seara un bilet la stergator de la politia ... Darius410 Darius410 Am primit in aceasta seara un bilet la stergator de la politia locala, fiind sanctionat pentru parcare ilegala. Cum si cand pot plati amenda? Trebuie sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)
Afisarea procesului-verbal de contraventie la domiciliu Florian C Florian C Buna ziua! Am o problema cu un pv de contraventie de care am aflat dupa un an cand m-am dus sa platesc impozitul. Am aflat ca am de platit o amenda pentru ... (vezi toată discuția)