avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transport intracomunitar de persoane
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transport intracomunitar de persoane

Ce implicatii sunt pt o firma platitoare de tva din Romania care doreste sa faca transport rutier de persoane intern, intracomunitar si international? Ce declaratii tb depuse? Ce documente contabile tb intocmite?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasile2009 , utilizator 22:25, 16 Februarie 2010
Contactati un contabil si el stie ce are de facut.
@malamut
Esti meserias omule. Cum de ti-a venit excelenta idee sa pui omu' sa intrebe un contabil? Bine ca i-ai spus tu, ca altfel probabil intreba un vanzator de shaorma sau poate un consultant fiscal ca tine. Ah, am uitat consultantul fiscal stie decat sa stampileze declaratii 101, altceva nu stie, ca altfel nu recomanda un contabil.
de obicei pe forum se pun intrebari scurte si la obiect si nu intrebari care necesita o trecere prin tot codul fiscal + legislatie conexa, pentru a formula un raspuns.
De obicei trebuie sa raspunzi la intrebarile la care cunosti raspunsul. Nu te pune nimeni sa iei la mana tot codul fiscal pentru a da un raspuns. Fiecare utilizator care intreaba pe acest forum o face in speranta ca un cititor s-a mai confruntat la un moment dat cu situatia expusa de el si prin bunavointa, ii va impartasi un raspuns.
Poate pentru tine o astfel de intrebare este una complicata, insa pentru cineva care tine o firma de transport si face asta zi de zi este o intrebare banala.
Ce fel de intrebari ai vrea tu sa fie puse pe forum? Doar cele de genu: factura de telefonie se baga in contul 628 sau 626 ?

stimate d-le vasile, eu am incercat sa aplanez un conflict si nu mi-am permis sa ma adresez pe un ton agresiv si familiar.

daca-mi aduc eu bine aminte, cand ati solicitat un raspuns legat de tva intracomunitar, v-am raspuns scurt si la obiect si cred ca v-a ajutat raspunsul meu.

pentru mine o astfel de intrebare nu este una complicata, este una care necesita foarte multe explicatii, care de obiecei, dupa parerea mea, nu se pot oferi pe un forum public, ci mai degraba in biroul unui consultant.

Alte discuții în legătură

Export cu produse de panificatie urgent balint lucia balint lucia O firma vrea sa faca export cu produse de panificatie in tari din cadrul Uniunii Europene.Firma este inscrisa in registrul operatorilor intracomunitari,sunt ... (vezi toată discuția)
Vot negativ ContSters120042 ContSters120042 Ma intreb, de ce nu avem posibilitatea sa dam si cate o palma in loc de o aplauda colegilor avocati care posteaza intrebari in loc sa caute in carte? (vezi toată discuția)
Dincolo de sfaturile foarte utile, nimeni nu da tot din "casa" ContSters69724 ContSters69724 Scriu de foarte putin timp pe forum, desi sunt inscrisa de ceva vreme. Am constatat insa un aspect, pe care as dori sa-l impartasesc cu voi, cu toata ... (vezi toată discuția)