avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa supravietuiesc - ca SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa supravietuiesc - ca SRL

sunt o pers. juridica , mai am doar 2 angajati, dupa ce am reorganizat firma , si nu reusesc nici asa sa fac fata cheltuielilor obligatorii lunare : carti de munca, chirii, salarii minime ,telefoane etc. , In special valului de controale , itm ,garda financiara etc, institutii care gem si ele de foamea de bani . Cand cred ca am reusit sa platesc sa fiu la zii cu un furnizor , raman cu altul , sau mai rau raman restant la finante , instituie care ne poate bloca conturile destul de usor . Am reusit sa le aduc aproape la zii si in urma cu 5 zile sunt instiintat ca mai am de platit pe langa taxa forfetara si cheltuielile pe 2 luni . Nu mai am de unde , nu vreau sa inchid firma , dar in ultima instanta acolo se va ajunge daca nu gasesc o solitie de supravietuire . Nu este o perioada grozava nici din pc. de vedere al activitatiilor, nici o reprofilere nu este benefica , pt. ca nu mai merge mai nimic , ce solutii credeti ca s-ar putea gasii ? Va multumesc pt. eventualele sfaturi!
Cel mai recent răspuns: okland_star , utilizator 09:56, 20 Aprilie 2010
cineva mi-a spus odata :"oamenii sunt impartiti in doua categorii:
a)--victime
b)--infractori
Alegerea ne apartine!"
din pacate victimele sufera,iar infractorii spala banii murdari ... daca nu aveti copii mici ,si sunteti in familie,concediati si ultimii angajati,chiar daca va este mila de ei,,si sa speram ca va fi mai bine. Chiria este iarasi o problema .... Eu am amanat concedierea angajatilor 3 luni,dar pe 15 ianuarie am daruit statului roman( BOC-BASESCU) 3 someri..Din start economie lunara de4000 ron (salariile+cartile de munca),iar chirie nu platesc ca este spatiul propriu. Daca tot ne obliga la impozitul minim,macar sa obtin profitul aferent. Mult noroc,si numai bine,dar nu binele lui "BA-SE-SCUm-pesc toate"
Din cele expuse de dvs. si din clasificarea lui raduraducu20 va incadrati la categoria "victima". Incercati si cealalta categorie.
Mai aveti 2 angajati. Puteti sa va dispensati de ei amindoi? Dar de unul din ei?
Puteti renunta la spatiul inchiriat? Daca nu, puteti sa va gasiti un spatiu mai ieftin?
Aceleasi intrebari legat de celelalte cheltuieli.
Ideea principala este sa va diminuati drastic toate cheltuielile (salariile sunt tot o cheltuiala).
Si acum intrebarea cea mai tare:
SRL-ul pe care-l detineti (pt. ca asta cred ca aveti) va este atit de drag la suflet?
Inchideti-l si scapati si de impozitul forfetar.
Daca va puteti descurca si fara salariati atunci deschideti-va un PFA. Daca aveti nevoie de salariati atunci deschideti-va o Intreprindere Individuala sau asociatie familiala, dar in AF nu pot fi membri/angajati decit membrii familiei dvs.
In toate trei cazuri scapati de impozitul forfetar, de plata unui contabil (evidenta contabila o puteti tine dvs. pt. ca este foarte simpla si nu necesita studii de specialitate).
Accesati aceste adrese pt. mai multe detalii:
www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...
Sa aveti succes!
PFA-urile si Intreprinderile Individuale reprezinta o solutie doar pe termen scurt. Toata lumea stie ca se preconizeaza modificari si vor creste/impune noi cote de contributii in cazurile unor astfel de entitati.
Reduceti norma de lucru a salariatilor de la 8h/zi la jumatate sau chiar 1h/zi micsorand si salariul corespunzator normei (in loc de 600 ron, va fi 300 ron la 4h si 75 RON/1h), in acest fel in cazul in care va treziti cu un control inopinant de la ITM sa aveti si acoperire si faceti si economie prin faptul ca platiti mai putine dari la CAS, sanatate, somaj, itm.


:offtopic:
Si eu am trimis 2 salariati in somaj anul acesta, sa ii tina BOC ca firmele mici le-a sufocat cu impozite si taxe.

Cel mai frumos ar fi ca sa existe un pact intre toti angajatorii privati si timp de 2 luni sa ii trimitem lui Boc toti salariatii din mediul privat in somaj. Sa vedem ce o sa mai faca hotii astia cand nu vor mai avea venituri la sanatate, somaj, pensii!!! Noi muncim ca sa aiba clasa politica ce fura! #-o:hammer:
Nu sta sa te ingropi in datorii.
Daca vrei sa functionezi reduci cheltuielile, renegeciezi chiria, la telefoane renegociezi abonamentele (se poate daca insisti, cu amenintarea ca vei intra in insolventa si adio abonament).
Cu salariatii reduci timpul de lucru si salariuiile.
Daca nu ai venituri suspenzi activitatea si deschizi iar firma cand ai activitate (pentru domeniul constructiilor functioneaza ideea). Am platit 234 lei pentru suspendarea activitatii, tot atat voi plati pentru redeschidere.
Pe perioada suspendarii nu ai voie sa inregistrezi venituri.

Alte discuții în legătură

Radiere firma din oficiu? cornel_t12 cornel_t12 Detin o societate deschisa in anul 2008 (iunie). De cand a fost deschisa, societatea nu a avut nici o factura de venit, numai cheltuieli este usor pe minus ( - ... (vezi toată discuția)
Inchidere sau suspendare firma tszaki tszaki Buna ziua, am un SRL doar pe hartie, fara activitate in fapt. In situatia in care am datorii la buget este vreo solutie sa inchid sau sa suspend firma? pentru ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/radiere societate din oficiu Adrian84 Adrian84 Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie, intrebarea mea este ce se poate intampla: In anul 2008 fiind student in anul doi am infiintat un SRL beneficiind ... (vezi toată discuția)