avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa supravietuiesc - ca SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa supravietuiesc - ca SRL

sunt o pers. juridica , mai am doar 2 angajati, dupa ce am reorganizat firma , si nu reusesc nici asa sa fac fata cheltuielilor obligatorii lunare : carti de munca, chirii, salarii minime ,telefoane etc. , In special valului de controale , itm ,garda financiara etc, institutii care gem si ele de foamea de bani . Cand cred ca am reusit sa platesc sa fiu la zii cu un furnizor , raman cu altul , sau mai rau raman restant la finante , instituie care ne poate bloca conturile destul de usor . Am reusit sa le aduc aproape la zii si in urma cu 5 zile sunt instiintat ca mai am de platit pe langa taxa forfetara si cheltuielile pe 2 luni . Nu mai am de unde , nu vreau sa inchid firma , dar in ultima instanta acolo se va ajunge daca nu gasesc o solitie de supravietuire . Nu este o perioada grozava nici din pc. de vedere al activitatiilor, nici o reprofilere nu este benefica , pt. ca nu mai merge mai nimic , ce solutii credeti ca s-ar putea gasii ? Va multumesc pt. eventualele sfaturi!
Cel mai recent răspuns: okland_star , utilizator 09:56, 20 Aprilie 2010
credeti ca n-am incercat? cui sa vand? am vandut cat a mers la mult subpretul de achizitie dar tot am ramas cu o multime de marfa. Si nu pot sa nu o pastrez ca apoi daca ma baga in faliment un furnizor tb sa am marfa sa o pot da inapoi sa scap de datoriile catre ei. Altfel se considera rea credinta si cer tragerea la raspundere a administratorului ca persoana fizica.:(
Da poti suspenda activitatea daca ai datorii. le poti plati chiar daca ai activitatea suspendata. Sa nu ma intrebi de cu ce bani daca nu ai voie sa facturezi nici un serviciu pe perioada suspendarii.
Cheltuielile le aduni toate si le inregistrezi cand redeschizi.
Cu creditele la banci la fel, le platesti din pensia parintilor, bunicilor, etc
Pentru toti patronii ingropati in datorii de catre ,,Cioc Boc treci la loc ca esti mare dobitoc", se fac angazari masive in Spania la capsuni.
Situatia dvs este una,, normala" pentru marea majoritate a firmelor mici si cinstite din Romania.Un lucru este cert : indiferent de ce reduceri de cheltuieli veti face nu puteti sa acoperiti scaderea veniturilor din vanzari. Reducerea de cheltuieli -oricat de drastica ar fi -in absenta veniturilor nu face dacat sa confirme proverbul ,,boala lunga -moarte sigura" .In aceste conditii si tinand cont de dispretul total aratat de gasca de contabili cu manecute si creioane bine ascutite ,care din nefericire guverneaza tara -o gasca de incompetenti si corupti -fata de cei care cu eforturi incredibile sunt suficienti de tampiti sa creeze plus valoare -dobitocul ala de Marx ,stia ce spunea-nu aveti decat doua solutii:

Prima solutie -inchideti urgent firm si deveniti BUGETAR-oriunde ca salariile lor nu constituie o problema pentru guvernanti,gasesc bani sa le plateasaca.

A doua solutie -inchideti firma si EMIGRATI -chiar si in Congo! Acolo nu se plateste forfetar!

Daca alegeti a doua solutie ,cu respect va recomand sa trimiteti banii in tara ,sa sprijiniti guvernantii sa manace o paine neagra ca a madamei alea Luluache ,cu mari performante profesionale
"Prima solutie -inchideti urgent firm si deveniti BUGETAR-oriunde ca salariile lor nu constituie o problema pentru guvernanti,gasesc bani sa le plateasaca"
Sa devenim bugetari??????????? nu stiti ca un post de bugetar costa o multime de bani si tb neaparat sa faci parte din partidul sau paritdele aflate la guvernare si peste tot in sistem iti trebuie pile si pentru un post de femeie de serviciu la primarie?!
In tara asta nu poti decat sa faci afaceri ilegale sau sa pleci spre alte zari.
Alta solutie nu exista!
Devii pupcurist cu acte in regula si asta e destul de dificil pentru ca e greu sa prinzi un post de pupat in fund acum ca in disperarea actuala toate fundurile sus puse sunt deja ocupate iar tu trebuie sa faci coada la celalalt fund de pupat si aici iti trebuie pile...
Sa fim sanatosi ca sincera sa fiu ne meritam soarta atata vreme cat stam cu mainile incrucisate si ne plangem de mila pe net fara sa actionam in masa si sa terminam cu jecmaneala si talharia mascata de legi!
Ne meritam soarta atata vreme cat stam cu mainile in san?
Nu, doamna, ne meritam soarta atata vreme cat unul din doi am votat asa cum am votat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma din oficiu? cornel_t12 cornel_t12 Detin o societate deschisa in anul 2008 (iunie). De cand a fost deschisa, societatea nu a avut nici o factura de venit, numai cheltuieli este usor pe minus ( - ... (vezi toată discuția)
Inchidere sau suspendare firma tszaki tszaki Buna ziua, am un SRL doar pe hartie, fara activitate in fapt. In situatia in care am datorii la buget este vreo solutie sa inchid sau sa suspend firma? pentru ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/radiere societate din oficiu Adrian84 Adrian84 Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie, intrebarea mea este ce se poate intampla: In anul 2008 fiind student in anul doi am infiintat un SRL beneficiind ... (vezi toată discuția)