avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord parasire tara pentru minori ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord parasire tara pentru minori

Buna dimineata!
Ma numesc Nicu si am urmatoarea situatie.
Eu sunt plecat din tara, pentru cateva luni, cu contingentul militar din care fac parte.
In acest timp, fata mea , in varsta de 14 ani, a primit invitatia de a se alatura unui grup de elevi care sa mearga in Spania, prin intermediul proiectului Erasmus. Si sunt de acord cu participarea ei.
Si acum apare problema...
Nefiind in tara, eu nu pot merge la notar pentru o declaratie notariala prin care sa imi dau acordul pentru ca ea sa parasesca tara.
Data fiind situatia, este de ajuns doar acordul sotiei in acest sens?
Daca nu este de ajuns si este nevoie si de acordul meu, ce pot face eu in acest sens?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!

Cu respect,
Nicu
Cel mai recent răspuns: selesdacian , utilizator 13:56, 23 Aprilie 2025
Daca nu sunteti in tara si nu puteti obtine o permisie, nu aveti la dispozitie decat posibilitatea de a da declaratia la ambasada sau consulat in tara in care va aflati.
Sarut mana!
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Nu pot pleca din Bosnia si Hertegovina, astfel ca sa merg la ambasada Romaniei din Sarajevo era urmatorul pas logic.
Toate cele bune!

costel_or@yahoo.com a scris:

Buna dimineata!
Ma numesc Nicu si am urmatoarea situatie.
Eu sunt plecat din tara, pentru cateva luni, cu contingentul militar din care fac parte.
In acest timp, fata mea , in varsta de 14 ani, a primit invitatia de a se alatura unui grup de elevi care sa mearga in Spania, prin intermediul proiectului Erasmus. Si sunt de acord cu participarea ei.
Si acum apare problema...
Nefiind in tara, eu nu pot merge la notar pentru o declaratie notariala prin care sa imi dau acordul pentru ca ea sa parasesca tara.
Data fiind situatia, este de ajuns doar acordul sotiei in acest sens?
Daca nu este de ajuns si este nevoie si de acordul meu, ce pot face eu in acest sens?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!

Cu respect,
Nicu

7. MINORUL CARE PARTICIPĂ LA STUDII SAU CONCURSURI OFICIALE ÎN STRĂINĂTATE

În cazul minorilor care se deplasează în străinătate pentru studii sau concursuri oficiale, este necesar doar acordul unuia dintre părinți. În acest sens, însoțitorul trebuie să prezinte la controlul de frontieră documente doveditoare privind participarea minorului la studii sau concursuri oficiale în străinătate, emise de instituția organizatoare, din care să rezulte perioada şi statul sau statele în care se vor desfășura studiile sau concursurile oficiale - în original și copie (care vor rămâne la Punctul de Trecere a Frontierei).
[ link extern ]
Aveti la dispozitie pe site un nr de contact pt informatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. intrebarea mea este despre parasirea teritoriului ... Simonabcr Simonabcr Buna ziua. Intrebarea mea este despre parasirea teritoriului tarii de catre un minor insotit de o terta persoana in cadrul unui proiect scolar numit :PROIECT ... (vezi toată discuția)
Intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu pentru ... gheorghemonica80 gheorghemonica80 intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu pentru o bursa erasmus...in cazul in care ia interviul....trebuie sa plece in grecia...pentru o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!avem ordin judecătoresc prin care copilul poate călători ... Oana si alexis Oana si alexis Bună ziua!avem ordin judecătoresc prin care copilul poate călătorii cu mama în vacantele lui,realizarea de pașaport,dar copilul trebuie sa plece în ... (vezi toată discuția)