avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie renuntare la mostenire. Daca unicul copil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie renuntare la mostenire. Daca unicul copil renunta ...

Contestatie renuntare la mostenire.

Daca unicul copil renunta la mostenire si aceasta va fi recunoscuta de matusa si unchi creditorul poate ataca renuntarea in ce termen? Daca matusa si unchiul vand ulterior bunurile, creditorul poate anula toate actele valabile in acel moment? De unde isi recupereaza banii? Unicul mostenitor e cel cu datorii.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:52, 5 Februarie 2025
Teoretic se poate cere în instanță de către creditor anularea tuturor bunurilor, bunuri la care DEBITORUL moștenitor, a renunțat cu intenția de a crea un prejudiciu creditorului.
Se mai numește ACȚIUNE PAULIANĂ.

În caz de renunțare la moștenire cu intenție....., sau înstrăinare cu rea credință, actele notariale pot fi anulate de instanță.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2025
Dapix, utilizator
Buna ziua

Din Codul Civil:

Articolul 1.122
Renunțarea frauduloasă
(1) Creditorii succesibilului care a renunțat la moștenire în frauda lor pot cere instanței revocarea renunțării în ceea ce îi privește, însă numai în termen de 3 luni de la data la care au cunoscut renunțarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Solicit o mana de ajutor. Mama mea, in urma cu cca 40 de ani, a renuntat, in fata notarului, la partea de mostenire ce i s-ar fi cuvenit, in ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)
Nedumerire art 699 cod civil ContSters139791 ContSters139791 buna ziua in cazul unei renuntari la mostenire , actul poate fi atacat si desfiintat? am tot citit iar acest art 699 imi da batai de cap \" Art. 699. - ... (vezi toată discuția)