avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Respingerea intabularii pentru lipsa precizarii cotei ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Respingerea intabularii pentru lipsa precizarii cotei de teren. Ce se poate face?

Spatiu comercial ,restituit prin hot.jud.In hot.se mentioneaza ca spatil se restituie impreuna cu cotele de coproprietate indivize.A.F.I.emite proces verbal de punere in posesie fara a preciza cuantumul acelor cote,adica reproduce continutul dispozitivului hot.Biroul de C.F.respinge intabularea pentru lipsa precizarii cotei de teren.Ce e de facut? Multumesc.
buna ziua!
incercati o completare-lamurire cu privire la intelesul dispozitivului hotararii in baza art.281 ind 1 cod proc civ.
multumesc!
daca e vorba de "partile comune" ( adica e o cladire cu mai multe "apartamente" din pv al CF) : fundatia, acoperisul, scarile, etc, si terenul de sub cladire. Atunci cota din partile comune se calculeaza functie de suprafata imobilelor-apartament si o face topograful urmarind instructiunile din regulamentul de intocmire al documentatiilor de inscriere in CF.....
In PV de punere in posesie nu se trec cotele indivize.
Iteleg ca ati obtinut o hot. judecatoreasca prin care v-a fost restituit un spatiu comercial intr-o cladire cu mai multe ap. sau spatii.
Aveti cumva si actul vechi de proprietate?
Incercati cu completarea hot. jud. sau depuneti o cerere la AFI sa precizeze cota partilor comune aferente spatiului dvs.
multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Carte funciara bellefille bellefille Buna seara.Cererea de intabulare a dreptului de proprietate se respinge pentru urmatoarele considerente: 1.Suprafata de teren mentionata de AFI ca revenind ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare afi tudor_cio tudor_cio Dragi utilizatori, Am achtizionat o locuinta de la o persoana care la randul ei a achizitionat-o de la AFI. In contractul de vanzare-cumparare se specifica ... (vezi toată discuția)
Suprafata de teren aferent doiarul doiarul Buna seara, am si eu o nelamurire, cu toate ca am cautat pe forum nu am gasit un raspuns concret; in cadastrul apartamentului dintr-un bloc vechi 80\', ... (vezi toată discuția)