avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suprafata de teren aferent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suprafata de teren aferent

Buna seara, am si eu o nelamurire, cu toate ca am cautat pe forum nu am gasit un raspuns concret; in cadastrul apartamentului dintr-un bloc vechi 80', apartament achizitionat de curand apar 16,9mp suprafata teren de aferent ...mai exact ce reprezinta acestia.. ma pot folosi in vreun fel de ei???

multumesc mult si Sarbatori Fericite tuturor!!
Cel mai recent răspuns: doiarul , utilizator 17:33, 21 Decembrie 2012
Este terenul aferent apartamentului, adica de sub bloc .....nu aveti cum sa va folositi de el.....
Daca este vorba despre cota indiviza,precizata in actul de proprietate,aceasta suprafata nu este individualizata ,fiind evidentiata in documentele de proprietate ale tuturor proprietarilor
Am inteles... dar din moment ce sunt trecuti in cadastru cei 16,9mp asta inseamna ca platesc ceva impozit pt ei 1...2 lei sau cat o fi... si daca da, platesc niscai lei pt ei nu exista o forma legala sa ii pot folosi, ceva de genu sa nu mai platesc locul de parcare la adp ci aceia sa fie spatiul aferent, sau boxa de la subsol proprietate privata, sau 3 zambile in gradina blocului pe care sa le ud numai eu... etc

in cadastru la anexa 1 partea I:
observatii/ referinte
apartament compus din 2 camere, bucatarie, baie, vestibul, hol, suprafata de teren aferent este 16.9mp


am redactat intocmai cum scrie in cadastru.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
elga50, moderator
Nu se poate echivala cota indiviza cu loc parcare care reprezinta domeniu public
Cota-parte indiviza reprezinta suprafata de 16.9 mp din proprietatea comuna pe care o aveti in interiorul scarii dv., alaturi de alte cote-parti indivize ale vecinilor dv.
Aceasta cota-parte indiviza este "situata" in cladire, este neidentificabila, nedelimitata in spatiu, si, deci, de neingradit intr-un fel sau altul.
Proprietatea comuna din care fac parte toate cotele-parti indivize ale tuturor proprietarilor din scara blocului unde locuiti este diferenta dintre suprafata construita a scarii blocului si suma suprafetelor individuale ale apartamentelor. Aceasta diferenta se stapaneste fortat si perpetuu de catre toti proprietarii laolalta, fara delimitari.

Impozitul pentru aceasta cota-parte indiviza este inclus in impozitul apartamentului.

Locul de parcare este situat pe domeniul public, asadar fara nicio legatura cu cota-parte indiviza, cu cladirea blocului in care locuiti si, deci, nu va puteti folosi de proprietatea cotei-parti indivize pentru un troc cu taxa locului de parcare.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza floripruna floripruna Buna ziua, Am o intrebare referitoare la modalitatea de calcul a cotei indivize: in 1971 (cand s-a construit blocul), avea 10 scari. Prin urmare, fiecarui ... (vezi toată discuția)
Recalculare cota - parte indiviza de proprietate perjaecaterina perjaecaterina Buna seara . Ma confrunt cu o situatie ce doresc sa o supun atentiei dvs.pentru un raspuns competent. Conform contractului de vanzare-cumparare apartamentul ... (vezi toată discuția)
Este diferenta la impartirea terenului aferent unui bloc? levigabi levigabi intre locatarul care sta la parter si cel care sta la etaj si are balcon?:hm: (vezi toată discuția)