avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se dau urmatoarele.. minor nascut in urma unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se dau urmatoarele.. minor nascut in urma unui concubinaj ajunge ...

Se dau urmatoarele.. minor nascut in urma unui concubinaj ajunge la varsta de 14 ani.parintii despartiti,copilul ramas la mama care nu mai tine legatura de 13 ani cu tatal minorului. se apropie momentul in care mama va trebuii sa ii faca buletin celui mic.. exista vreo posibilitate de a-i face buletin minorului,fara prezenta tatalui? (avand in vedere ca mama nu a tinut legatura cu tatal,acesta din urma neavand nici o implicatie in viata copilului_
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 12:32, 23 Februarie 2025
Probabil că bletin puteți să-i faceți. În situația dvs ar fi util să exercitați în mod exclusiv autoritatea părinească asupra copilului (custodia), motivat de imposibilitatea de a comunica eficient cu tatăl copilului. Cu alte cuvinte, această situație constituie un risc pentru copil, deoarece în cazul în care este necesară luarea unei decizii urgente pentru copil, acordul tatălui copilului nu poate fi luat sau este foate greu de obținut. Rezultă că se impune și este în interesul superior al copilului ca doar dvs să exercitați autoritatea părintească.
pentru a obtine custodia totala banui ca e necesara deschiderea unui proces , corect?
Corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă ... Ani.74 Ani.74 Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă de 2 ani jumătate atâta timp cât nu l-a interesat până acum de el? Nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)
Custodie minor edo23 edo23 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am fost intr-o relatie de concubinaj mai multi ani, relatie din care a rezultat un copil, acum in varsta de 6 ... (vezi toată discuția)