Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu pot face cadastru

Bună ziua!
Am făcut o succesiune unde s-a împărțit un teren în mod egal între 4 frați dar expertul judiciar nu a ținut cont de clădiri și a trecut prin ele. Hotărârea este definitivă, noi nu am știut ca nu se poate face cadastru. Ce as putea sa fac în situația asta? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:32, 20 Februarie 2025
Bună ziua! Daca ati „făcut o succesiune” prin instanta, adica judiciara, trebuia sa contestati in instanta raportul de expertiza intocmit de expert, daca aveati nemultumiri. Acum, ca hotararea este definitiva, hotararea si raportul de expertiza, asa cum sunt, vor sta la baza noului cadastru. Daca ocpi va refuza intabularea, pentru ca intabularea este problema (nu cadastrul), va trebui sa gasiti alte solutii, una dintr ele fiind ca imobilul sa revina unuia dintre mostenitori si un drept la sulta pentru ceilalti. Sau imobilul aflat in indiviziune sa revina la doi mostenitori, iar ceilalti doi sa primeasca sulta. Sau alte variante. Trebuie vazute hariile, nu se poate raspunde doar pe ce ati prezentat dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!daca am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva ... Stergarel Stergarel Buna ziua!Daca am obtinut o hotarare judecatoreacs definitiva de partaj in care s-a numit un expert cadastral pentru a imparti terenul extravilan intre ... (vezi toată discuția)
Cadastru mostenire cataliniliescu1 cataliniliescu1 Suntem patru mostenitori a unui teren si unei case,doresc sa fac cadastrul,un mostenitor nu este de acord,putem demara actiunea ceilalti trei si daca da,care ... (vezi toată discuția)