Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare salarii restante de la o firma aflata in insolventa

Ce se poate face daca firma la care am lucrat timp de 10 luni a intrat in insolventa si nu mi-am primit ultimele 5 salarii.
Contributiile la stat pentru salarii au fost platite, dar noi nu am primit nici un salariu.
Am contractul de munca si o adeverinta, cum ca am intrat in somaj. Suntem mai multi angajati cu aceasta problema.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2025
SergiuBogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:27, 25 Februarie 2025
Prin procedura prevăzută de Legea nr. 200/2006, se pot recupera salariile, plățile compensatorii sau indemnizațiile restante în limita unui număr de 5 salarii medii brute pe economie și pentru o perioadă de 5 luni consecutive, anterioare sau ulterioare deschiderii procedurii de insolvență.
Chiar daca firma a intrat in insolventa in Decembrie 2024 ? exista o perioada de prescriere ?
Chiar daca societatea a intrat in insolventa in Decembrie 2024..

Legea nr. 200 din 22 mai 2006
privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale

art. 15
(1) Creanțele salariale prevăzute la art. 13 alin. (1) lit. a) și c)-e) reprezintă drepturi salariale și alte drepturi bănești datorate și neplătite salariatului la data și, după caz, în tranșele prevăzute în contractul individual de muncă și/sau contractul colectiv de muncă, asupra cărora nu a intervenit prescripția dreptului la acțiune, și se suportă pentru o perioadă de 5 luni consecutive.

(2) Perioada prevăzută la alin. (1) este perioada anterioară datei la care se solicită acordarea drepturilor.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile compensatorii de la fondul de garantare al statului simet simet O firma X a deschis procedura de insolventa la 1 ianuarie 2013. in luna februarie 2013 concediaza mare parte din salariati si apeleaza la fondul de ... (vezi toată discuția)
Legea 200/2006 andao andao Buna ziua Am contractul de munca suspendat, aflandu-ma in concediu pentru crestere copil. Firma la care lucram e in faliment. Lichidatorul judiciar a depus ... (vezi toată discuția)
Creante salariale MIXAM MIXAM Am o nelamurire legata de acest subiect, am de incasat creante salariale in suma destul de mare (15.600 lei) dar nu voi putea sa incasez nici un leu ca ... (vezi toată discuția)