avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere dupa 18 ani

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Fiul meu va implini luna viitoare 18 ani. Din ce am inteles trebuie sa il dea el pe tatal lui in judecata, fiind major, ca sa continue sa ii dea pensia de intretinere stabilita de instanta prin hotararea judecatoreasca.
Daca procesul pentru a se stabili pensia alimentara a durat 2 ani jumatate, si acest proces va dura tot atat? Care sunt etapele procesului? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmin2005 , utilizator 22:41, 2 Martie 2025
Da, prin judecată.
Nu ar trebui sa dureze mai mult de 4 luni procesul dacă aveți avocat.
Tata va achita și banii plătiți la avocat.

București 2025
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cam 4-6 luni o să dureze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Procesul se va intime pe unul sau doua termene de judecata, in mod orientativ.

Insa pensia de intretinere va fi determinata de la data sesizarii instantei de judecata.

La primul termen de judecata sunt propuse probele, daca procedura de citare este legala.

Daca sunt administrate doar inscrisuri, cauza va fi incheiata, instanta de judecata va ramane in pronuntare.

In cazul in care sunt propuse mai multe probatorii, instanta va acorda un alt termen de judecata.

Da el trebuie sa facă chemarea in judecata, însă trebuie să dovedească ca e încă la liceu sau face o facultate la zi și nu are alte venituri.
Asa ca mai bine va înțelegeți dvs sau el cu tatăl e mai bine pentru toți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Ahirghiligiţei Ahirghiligiţei Buna ziua! Pot divorța de sotul meu daca acesta este plecat in străinătate? Mentionez ca nu avem copii si nici proprietăți împreună. In cat timp se ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor duscaandreea duscaandreea eu si concubinul meu avem un baietel de 4 ani. noi am stat impreuna la parinti lui, iar in 28 martie eu am plecat cu acordul sotului sa muncesc in ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere Cocollino Cocollino Am o intrebare de 100 puncte..;) Vreau sa introduc la tribunal o actiune pt a solicita majorarea pensiei alimentare pe care ar trebui s-o plateasca tatal, ... (vezi toată discuția)