Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele de spitalizare ca urmare a unei agresiuni cu violența ...

Zilele de spitalizare ca urmare a unei agresiuni cu violența sunt despăgubite de casa de asigurări de sănătate.Mentionez că sunt angajat pe perioadă nedeterminată (33 ani vechime ).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 25 Februarie 2025
Indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează:
A. de către angajator, din prima zi până în a 5-a zi de incapacitate temporară de muncă, cu excepția indemnizațiilor aferente certificatelor de concediu medical acordate persoanelor asigurate pentru care a fost instituită măsura izolării, potrivit Legii nr. 136/2020;

B. din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, începând cu:
a) ziua următoare celor suportate de angajator, conform lit. A, și până la data încetării incapacității temporare de muncă a asiguratului sau a pensionării acestuia;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,am o întrebare ,în legătură cu concediul medical ... Adela32@ Adela32@ Bună ziua,am o întrebare ,în legătură cu concediul medical ,am o gripa f urata abia ma pot tine pe picioare ,azi am vb cu sefa mea și a zis ca nu poate ... (vezi toată discuția)
Decontare stat concediu medical ella2389 ella2389 Buna ziua. Stie cineva cum deconteaza statul unei firme concediul medical pentu un salariat? Mentionez ca e vorba de o perioada indelungata, cel putin 3 ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediu medical bs108 bs108 Buna ziua Daca cineva poate sa ma ajuta sa stiu- cine plateste pentru concediu medical- angajatorul sau stat? (vezi toată discuția)