avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... partaj opozabil bancii?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

partaj opozabil bancii?

buna ziua! este opozabila bancii hotararea de divort cu tranzactie pe partaj, tranzactie prin care sotii sunt de acord ca unul din ei sa renunte la partea sa din apartament, iar celalalt in schimb sa plateasca 2 credite bancare pe numele sotului renuntator, dar avand ca si codebitor pe sotul care ia apartamentul? Ce actiune se poate face atunci cand sotul care ramane cu apartamentul nu plateste creditele, deci nu-si indeplineste obligatia?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:20, 11 Februarie 2010
buna ziua!
imobilul respectiv este grevat de un drept de ipoteca in favoarea bancii?
Oricum o intelegere intre parti cu privire la schimbarea de debitor ( novatie) trebuie acceptata de banca, in conditiile impuse de catre aceasta, nu se poate face fara acordul ei.
Mai mult ca sigur exista ipoteca pe apartamentul respectiv. Parerea mea este ca nu se putea incheia acea tranzactie fara acordul bancii pentru ca in orice contract de credit/ipoteca este stipulat faptul ca orice act de dispozitie incheiat in legatura cu apartamentul respectiv se va supune aprobarii prealabile a bancii. Practic a operat un soi de novatie insa daca nu a consimtit si banca la atare tranzactie nu vad cum ar putea sa-i fie opozabila.

PS Adutescu am postat in acelasi timp :)
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
gabrielpl, utilizator
banca trebuie sa -si dea acordul in sensul dorit de dvs.
iar pt. ca hotararea judecatoreasca sa-i fie opozabila bancii, aceasta tb. sa fie intervenient in procesul de partaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Divort mariana_d mariana_d Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti care sunt pasii pentru deschiderea unui divort ( cu partaj), fara minori. Ce se intampla daca apartamentul comun ... (vezi toată discuția)
Lichidarea comunitatii de bunuri apartament ipotecat Mihaela20140 Mihaela20140 Buna ziua, Am contractat in 2008 un credit ipotecar impreuna cu sotul meu prin care am cumparat un apartament. Anul acesta am divortat si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)