avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț in strainatate cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț in strainatate cu minori

Bună ziua. Suntem casatoriti de peste 11 ani,cu doi copii de 12 si 7 ani. Din cauza neintelegerilor dintre mine si sotul meu ce persista de cativa ani buni,vreau sa divorțez deoarece simt ca o iau razna. L-am anuntat de 6 luni ca doresc sa divortam amiable,a fost de acord in prima instanta,toate pareau sa meargă insure aceasta directie,însă acum nu mai vrea sub nici o forma. Azi ne certam si tipam unul la celalalt,maine se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. El merge si la psiholog cam din aceeași perioada de când i-am zis ca vreau sa divortam. Acum mi-a zis ca a vorbit la 2 avocati si ca a fost sfatuit sa nu plece din casa inchiriata unde locuim deoarece el ar fi vinovat apoi de despartire.nu inteleg lucru asta. e un calvar sa locuim impreuna,iar copii sunt mereu partasi la certuri,lucru care ii termina psihic. Ce pot sa fac pentru a divorta de el? Nu vreau nimic de la el,doar sa își facă datoria de parinte, și sa ma lase in pace. Mentioned ca ne-am casatorit in romania,dar locuim in germania de 9 ani
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:00, 1 Martie 2025
Bănuiesc că mai aveți buletin valabil în România, motiv pentru care vă sfătuiesc să divorțați în România.
Eu nu mai am bulletin românesc,ci doar pasaport

Dorin Voicilas a scris:

Bănuiesc că mai aveți buletin valabil în România, motiv pentru care vă sfătuiesc să divorțați în România.

Nu avem ce sfat sa va oferim atât timp cât va judecați în legislația altui stat.Daca aveți 2 opinii ale unor av care lucrează în legislația respectiva singura soluție este sa I credeți pe cuvânt.Chiar dacă precizați în ce tara va judecati(deși ați omis acest lucru)e greu de crezut ca puteați primi un sfat util.
Încă nu am intentat divorț, pentru ca nu știu care legi se aplica și cum ar fi mai bine sa fac, fiind stabiliți în Germania de 9 ani. El a fost în România de curand și acolo a întrebat 2 avocați ( cel puțin asa sustine). Eu as vrea sa termin cu toată nebunia asta cât mai repede și cât mai ușor și amiabil, pentru copii. Deaceea încerc întâi sa ma interesez care sunt pasii de urmat

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu avem ce sfat sa va oferim atât timp cât va judecați în legislația altui stat.Daca aveți 2 opinii ale unor av care lucrează în legislația respectiva singura soluție este sa I credeți pe cuvânt.Chiar dacă precizați în ce tara va judecati(deși ați omis acest lucru)e greu de crezut ca puteați primi un sfat util.

Ar trebui sa consultați un avocat român dar nu cred ca se poate gratis deoarece trebuie discutat vreo 40-50 minute.

Fără a consulta avocat puteți deschide proces unde vreți.
Sunt multe tehnici care pot fi folosite dar degeaba spun eu lucruri care sunt fără sens dacă nu va cautati avocat și angajați primul avocat de care va spune unul sau altul.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de cetatean strain melys melys sunt cetatean roman si sunt casatorita in bahrain cu un pakistanez dupa casatorie am aflat ca e casatorit in pakistan si are o fetita de 4 ani nu mai locuim ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt căsătorită de 9 ani cu soțul meu, avem împreună ... MancasAlexandra MancasAlexandra Buna ziua! Sunt căsătorită de 9 ani cu soțul meu, avem împreună 2 fete și locuim de aproape 7 ani în Germania! Am decis sa ne separam(mai mult el) ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori rămași la mama: sunt obligat să plătesc ceva până se termină procesul? Tutelea Tutelea Am și eu o poveste tristă.locuiesc în Germania și am doi copii născuți aici unul de 4 ani și unul de 9 ani,eu lucrez șofer de 8 ani in germania și ... (vezi toată discuția)