avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am? Din 2018 pana în 2020 am fost în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am? Din 2018 pana în 2020 am fost în concubinaj ...

Ce drepturi am? Din 2018 pana în 2020 am fost în concubinaj ,apoi în 2020 ne-am căsătorit civil. În 2010 s-au făcut acte de vanzare cumpărare prin Judecătorie pe casa de la părinții soțului. Precizez ca avem 2 copii dintre care unul minor ( 17 ani ) iar la încheierea căsătoriei s-au declarat bunurile la comun.Acum soțul vrea sa divorțeze! Am vreun drept la această casă ținând cont ca am contribuit atât cu bani cât și cu muncă fizică?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:05, 14 Martie 2025
Aveți un drept de creanță pt sumele investite.Discutati cu un av pt a intelege ce trebuie sa dovediți,cum puteți proba susținerile etc.
sotul a cumparat-o dinainte sa va cunoasca, deci e bunul lui propriu, doar ce ati investit din 2017 incoace conteaza.
Am greșit anul....nu este 2018 ci 2003. Scuze!

gi-jane2 a scris:

sotul a cumparat-o dinainte sa va cunoasca, deci e bunul lui propriu, doar ce ati investit din 2017 incoace conteaza.

raspunsul e acelasi, adica casa e bunul sotului, dar aveti dreptul la o suma pt ce investitii ati facut din 2017

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul ... Oprea M Oprea M Buna ziua, Doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul avem drept la o parte din apartamen?Las si detaliile mai jos: concubinaj intre anii 2001-2009, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua după o relație de concubinaj de 2 ani de zile, se ... Alinaaa00003 Alinaaa00003 Bună ziua După o relație de concubinaj de 2 ani de zile, se poate cere partaj? (Chiar dacă acesta are un teren in jur de 1000mp )? Exista câștig in ... (vezi toată discuția)
Partajare dupa concubinaj de 10 ani alecu1968 alecu1968 Daca am stat cu o femeie 10 ani si in timpul asta s-a cumparat o casa ....Casa e trecuta pe numele femeii...Am ceva si eu din casa??? (vezi toată discuția)