avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda tulburarea liniștii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda tulburarea liniștii publice

Bună seara,

În urma cu o săptămână am avut un conflict cu cineva care mi-a adresat jigniri, injurii și amenințări, sărind chiar la mine sa ma lovească. Am sunat la 112, a venit un echipaj de politie care mi-a spus ca am 90 de zile la dispoziție sa pot formula plângere.
Apoi a mers sa vorbească și cu respectivul, dar nici măcar nu l-a legitimat. Acesta a început sa tipe la mine și în prezenta politiei a spus ca ma bate la orice ora vrea. Polițistul nu a luat nicio măsură împotriva lui spunând doar ca pt asta tb sa-l amendeze.
După câteva zile am primit prin posta un proces verbal prin care eram tot eu sancționat pt tulburarea liniștii si ordinii publice, motivarea fiind ca am produs zgomote, larma și am vb pe un ton ridicat. În pv este specificat ca totul a fost filmat cu bwc. Pv a fost întocmit în lipsa și nu apare niciun martor asistent.

Când am fost și am depus plângere pt amenințare, polițistul de proximitate a refuzat sa îmi spună dacă persoana cealaltă a fost sancționată în vreun fel, spunându-mi sa merg în instanta și ca numai instanta le poate solicita lor bwc și alte acte.
As vrea sa contest procesul verbal la judecătorie.
Va rog sa îmi spuneți in detaliu cum tb sa procedez și daca este adevărat ce a spus polițistul de proximitate.
Va rog de asemenea sa îmi spuneți care este procedura atunci când apelezi 112 (politia tb sa întocmească o fisa de intervenție, un pv la fata locului?)
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 22 Martie 2025
Niciun răspuns?
Nu poate nimeni sa ma ajute va rog?
Procedura 112
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la politie roxytaa roxytaa Buna ziua, am o intrebare in legatura cu un incident cu o vecina de deasupra. Mentionez ca locuiesc in chirie cu contract, totul este legal. De cand m-am ... (vezi toată discuția)
Bună seara! va rog sa îmi spuneți ce as putea face în următoarea ... Anaelena89 Anaelena89 Bună seara! Va rog sa îmi spuneți ce as putea face în următoarea situație. Azi m-a oprit un echipaj de politie pt ca nu am oprit la linia de cale ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma. am ramas fara permis. bancuadrian bancuadrian Buna seara tuturor, Faptele sunt urmatoarele, veneam dinspre victoriei spre piata domenii, pe bd-ul Mihalache, cand un echipaj de politie apare in spatele ... (vezi toată discuția)