avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Noua lege IFN de plafonare a dobânzilor și ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Noua lege IFN de plafonare a dobânzilor și răspunsul ANPC

Bună ziua,

Sunt aproape sa închid un contract cu hora credit pe care l am plătit de 4 ori suma împrumutată .

Problema se pune foarte simplu am luat 2800 ron , pe 11 noiembrie am cerut aplicarea noi legi, am act adițional semnat și stampilat de hora credit cu noua lege in care spune clar ca pot plăti maxim dublu sumei împrumutate ...ceeace am și făcut am plătit dublu sumei împrumutate dar au continuat telefoane sa îmi ceara bani....deoarece aveam niște penalizări de întârziere și mai trebuie sa le dau bani per total la 2800 luați după ce am plătit 5600 mai doresc 5600.....am tăcut plângere la anpc în care am atachat și actul adițional semnat.cu hora credit cu noua lege...marea mi a fost mirarea ca anpc a dat dreptate hora credit motivând petiția mea ca neîntemeiată și ca legea nu se aplică retroactiv?! Pai am act adițional în care scrie negru pe alb ca am luat 2800 si pot plăti maxim dublu și anpc le da lor dreptate?!

Ma rog, mai am de achitat 1000 ron și am scăpat de hora credit, întrebarea mea , chiar s a procedat corect?! După ce semnez un act de care nu se tine cont anpc le da lor dreptate.ce valoare are acel act adițional?
Cel mai recent răspuns: Mihai Ovidiu ov , utilizator 08:32, 16 Martie 2025
Buna ziua,

“Legea nu se aplică, însă, în cazul în care clientul este executat silit sau are o datorie scadentă de peste 60 de zile”

Oare nu aceasta era motivul?
Aveam întârziere 40 de zile, au acceptat sa facem act adițional în care s a scăzut dobanda și s a plafonat sa plătesc dublu sumei împrumutate. În final acel act adițional nu s a ținut cont de el, iar anpc nu a făcut nimic.....
Zsuzsanna Lukacs a scris:

Buna ziua,

“Legea nu se aplică, însă, în cazul în care clientul este executat silit sau are o datorie scadentă de peste 60 de zile”

Oare nu aceasta era motivul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege ifn pentru scăderea dobânzilor nerespectata Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Bună ziua, Am o situație puțin ciudata cu hora credit ifn, vă rog mult un sfat. Am un împrumut de 2800 Ron luat acum ceva vreme , la data de 11 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Hora credit ifn - abuz, legile cum vor ei Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Bună ziua, Am o situație puțin ciudata cu hora credit ifn, vă rog mult un sfat. Am un împrumut de 2800 Ron luat acum ceva vreme , la data de 11 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor! abuz ifn, executare silita Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Va rog ajutor! Am următoarea situație cu hora credit ifn. Credit acordat 2800 ron, în data de 11 noiembrie aveam 58 de zile întârziere Am cerut aplicarea ... (vezi toată discuția)