avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1333 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... stagiu contributiv Buna ziua, Daca sunt in campul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stagiu contributiv Buna ziua, Daca sunt in campul muncii, cu doar 31 de ...

vechime
Buna ziua,
Daca sunt in campul muncii, cu doar 31 de ani contribuiti, cum as putea sa imi completez stagiul contributiv de 35 de ani pe langa ceea ce mi se retine lunar la casa de pensii?
Cel mai recent răspuns: gabriela_1968 , utilizator 08:19, 18 Martie 2025
De ce doriti sa faceti asta ? pentru iesirea la pensie anticipata ? Aceste perioade “ cumparate “ nu intra la stagiul complet de cotizare in vederea accesarii acestui fel de pensie . Cititi art 6 , alin (2) si (3) , si art 58 , alin (2) ale Legii 360/2023 . Mai aveti nevoie de 4 ani de contributii .
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2025
CHKa, utilizator
Nu aveti cum sa-i completati in paralel cu o alta situatie care genereaza stagiu de cotizare .
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Nu aveti cum sa-i completati in paralel cu o alta situatie care genereaza stagiu de cotizare .

Va mulțumesc! Am înțeles, mai am nevoie de 4 ani pentru a avea stagiul contributiv complet.

CHKa a scris:

De ce doriti sa faceti asta ? pentru iesirea la pensie anticipata ? Aceste perioade “ cumparate “ nu intra la stagiul complet de cotizare in vederea accesarii acestui fel de pensie . Cititi art 6 , alin (2) si (3) , si art 58 , alin (2) ale Legii 360/2023 . Mai aveti nevoie de 4 ani de contributii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din lg 360/2023 articolul ... 5752187 5752187 Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din Lg 360/2023 Articolul 56-Lg 360/2023 Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in ianuarie 2025 implinesc 58 ani, in mai 2025 completez ... Adinavas Adinavas Buna seara, In ianuarie 2025 implinesc 58 ani, in mai 2025 completez stagiul de cotizare contributiv maxim de 35 de ani si mai am 4 ani si 1/2 ani ... (vezi toată discuția)
Condiții pensionare danielharaga danielharaga Bună ziua, La Mulți Ani ! Vă rog, dacă puteți să-mi răspundeți. În 22 Aprilie 2025 împlinesc 60 ani. În prezent sunt salariat cu contract de ... (vezi toată discuția)