avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca locuiesc la mansarda unui bloc, am voie sa montez ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca locuiesc la mansarda unui bloc, am voie sa montez un panou ...

Daca locuiesc la mansarda unui bloc, am voie sa monte un panou solar pentru u propriu, pe acoperisul blocului? Daca da, in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:05, 19 Martie 2025
Buna ziua

Daca actele de proprietate nu prevad altfel, conform legii 196/2018 acoperisul este considerat parte comuna.

Conform legii 196/2018, puteti monta acel panou numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari si al tuturor proprietarilor direct afectați.

Daca blocul este monument istoric sau incadrat in aria de protectie a unui monument istoric atunci aveti nevoie si de autorizatie de constructie de la primarie si aviz de la Ministerul Culturii.
Si daca se monteaza pe peretele de la geamul de la apartament, exact ca si o unitate de aer conditionat, pentru care nu se cere acord, ar fi diferit? Sau e nevoie si aici de acord?
Buna ziua

Conform legii 196/2018 (art. 35), fatada este tot proprietate comuna daca actele de proprietate nu prevad altfel.

Pentru montarea aparatelor de aer conditionat pe fatada este nevoie de aprobare. In aproape toate blocurile noi nu veti vedea aparate de aer conditionat puse pe fatada (ci puse in balcoane), tocmai din acest motiv. Ca in majoritatea blocurilor vechi fiecare a facut cum a vrut e alta poveste...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari. buna ziua, as avea o rugaminte/intrebare, ... Pilu Pilu Asociatii de proprietari. Buna ziua, as avea o rugaminte/intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Sunt responsabil bloc (voluntar bineinteles, fara nimic ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cand ne-am mutat (acum 4 ani) am instalat unitatea ... Ram18 Ram18 Buna ziua! Cand ne-am mutat (acum 4 ani) am instalat unitatea AC-ului pe acoperis (partea noastra, apartamentul fiind la etajul 4) si am reparat o gaura facuta ... (vezi toată discuția)
Conflict cu o vecină din cauza unității ac: mă sună și noaptea ca să remediez problema picăturilor de apă, sunt obligată s-o fac? Kokomiko1994 Kokomiko1994 Va scriu in legatura cu o disputa pe care o am cu vecina mea. Ma suna pe interfon sa se planga de aerul meu conditionat (eu stau la etajul 5) ca pica pe ... (vezi toată discuția)