Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- Buna ziua, va prezint cazul: proces in curs pt despagubire ...

Mostenire- Buna ziua, va prezint cazul : proces in curs pt despagubire pentru pamint al bunicului patern. La succesiunea dupa tatal meu, eu am renuntat la mostenire, mama fiind singura mostenitoare dupa tala. Intrebare: daca procesul nu se finalizeaza pina la moartea mamei, eu voi mai avea vreun drept la acea parte a mostenirii? Se va transfera la patrimoniul mamei si o voi mosteni pe ea? Sau se va pierde, daca procesul nu se va finaliza pina la moartea mamei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: doina1 , utilizator 00:36, 24 Martie 2025
Buna ziua, Daca partea tatalui dvs (dupa bunicul dvs) se castiga in instanta, atunci ajunge la mama dvs si dupa moartea dansei, ajunge la dvs. Ati inteles bine, „se va transfera la patrimoniul mamei si o veti mosteni pe ea”.
Insa, ati omis a puncta ceva, si anume, daca mama moare in timpul procesului, trebuie introdusi mostenitorii in proces (adica dvs).
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2025
trandafir2, moderator
Deci sa inteleg ca in cazul in care moare mama in timpul procesului, voi intra eu ca mostenitor al mamei, ca parte in proces, indiferent daca am renuntat la mostenirea dupa tata. Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci, dvs ati renuntat la mostenire dupa TATA,
Deci, dvs NU ati renuntat la mostenire dupa MAMA (nici nu aveati cum pentru ca inca traieste),
MAMA este cea care se judeca acum, NU TATA.
DACA moare MAMA si doriti sa-i culegeti mostenirea, intrati in proces.
Daca nu, vice versa, nu intrati in proces.
Va multumesc pt lamuriri
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
doina1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna doi frati.moare mama.unul dintre ei cedeaza mostenirea in ... Ingheta Ingheta Buna Doi frati.moare mama.unul dintre ei cedeaza mostenirea in favoarea celuilalt la succesiunea facuta imediat dupa mama.un frate a crescut cu mama unul cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire-buna ziua, am o intrebare. membrii familiei din partea paterna ... doina1 doina1 Buna ziua, am o intrebare. Membrii familiei din partea paterna incearca sa recupereze pamintul extravilan mostenit de la bunicii paterni. Sunt intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Dreptul moştenire copii şi nepoti szabo33 szabo33 Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire ... (vezi toată discuția)