avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Am fost depistat de aparatul radar cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Am fost depistat de aparatul radar cu viteza de 102km/h ...

Bună ziua. Am fost depistat cu aparatul radar cu viteza de 102km/h pe un bulevard din brasov. În procesul verbal mi s-a greșit seria din buletin și strada. De asemenea nu s-a trecut o locație mai exacta unde s-a comis fapta gen Bd-ul Griviței fără a menționa un nr sau o intersecție, de asemenea nu s-a menționat faptul ca aparatul radar era în posesia altui coleg și nu s-a scris nimic despre aparatul radar cum ar fi tipul seria, numărul și omologarea. La final am fost pus doar sa semnez fără sa fiu întrebat dacă am obiecții sau nu. Ținând cont de toate aceste aspecte, ce șanse ar fi sa pot ataca acest proces verbal în instanta. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:38, 23 Martie 2025
Este dreptul dvs. sa contestati PV in instanta. Elementele pe care le mentionati ca fiind omisiuni sau greseli vor fi analizate de catre instanta care va decide. Nu avem de unde sa stim, ce va decide instanta.
Art. 16 OG 2/2001
..
(7) În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoștință contravenientului dreptul de a face obiecțiuni cu privire la conținutul actului de constatare. Obiecțiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte mențiuni", sub sancțiunea nulității procesului-verbal.
Șansele sunt mici, astfel de contravenții se probează tehnic. Dacă poliția vine în instanță cu înregistrarea video și dovedeste fapta , tot ce ați enumerat nu sunt decât simple erori materiale.

Vlad. Croitoru a scris:

Ținând cont de toate aceste aspecte, ce șanse ar fi sa pot ataca acest proces verbal în instanta. Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal radar elevic elevic Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie: -sunt oprit de politie si amendat ptr depasire viteza (72km/h)-07.05.2015 -la obectiuni este trecut:NU are ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda radar urmata de alnularea p.v. Anton0730 Anton0730 Buna ziua, Sint nou pe forumul acesta si vreau sa va supun atentiei urmatoarea problema: Acum 2 saptamini, in timp ce conduceam autoturismul pe soseaua ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda Avecc Avecc Buna ziua, Va rog cei care aveti experineta sa aruncati un ochi peste aceasta plangere si sa imi spuneti daca este ok. Vreau sa o trimit ... (vezi toată discuția)