avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Am un băiat de 22 de ani care este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Am un băiat de 22 de ani care este încadrat în ...

Bună ziua. Am un băiat de 22 de ani care este încadrat în grad de handicap grav. Acum 6 ani a trebuit să îl pun sub interdicție întrucât trebuia să semneze renunțarea la moștenirea tatălui său plină de datorii ( atunci erau de 90.000 Ron, numai care apăruseră imediat după decesul acestuia) plus un executor care vroia să îi pună poprire pe indemnizația de handicap și pensia de urmaș ( un apartament executat silit,mie reținându -mi-se bani de când a decedat fostul soț. ). Punerea sub interdicție ar fi trebuit să fie pe 10 ani, însă acum ne-au chemat la reexaminare pentru că judecătorul care a dat decizia nu își mai desfășoară activitatea în cadrul instanței. Avocata nu mi-a spus atunci că prin această punere sub interdicție i se ia și dreptul de a munci undeva câteva ore sau in mediile protejate. Băiatul își dorește să meargă la un servici. Am fost sfătuită să cer ridicarea interdicției . Știu că se face și o evaluare psihologică. Ce motiv ar trebui să invoc? Ce se întâmplă dacă se ridică interdicția? Ce măsuri se iau la adresa fiul meu ?
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
Armanu Adriana, utilizator

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie? este singura solutie? sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Baiatul meu a implinit 18 ani,are handicap grav cu insotitor,cod boala 5. Dupa ce am ridicat certificatul de grad mi s-a explicat ca singura ... (vezi toată discuția)
Bună ziua pentru o persoană adultă cu handicap grav retard ... TerezaB TerezaB Bună ziua pentru o persoană adultă cu handicap grav retard mintal care este procedura de interdicție pentru protejarea drepturilor persoanei cu handicap? (vezi toată discuția)
Instituire tutelă asupra unei persoane cu handicap grav, la implinirea vârstei de 18 ani Stoflea Stoflea Bună ziua. Am un fiu cu handicap grav, iar in luna decembrie implineste 18 ani. Avem un certificat de handicap GRAV CU ASISTENT PERSONAL valabil până la ... (vezi toată discuția)