Bună ziua. Am un băiat de 22 de ani care este încadrat în grad de handicap grav. Acum 6 ani a trebuit să îl pun sub interdicție întrucât trebuia să semneze renunțarea la moștenirea tatălui său plină de datorii ( atunci erau de 90.000 Ron, numai care apăruseră imediat după decesul acestuia) plus un executor care vroia să îi pună poprire pe indemnizația de handicap și pensia de urmaș ( un apartament executat silit,mie reținându -mi-se bani de când a decedat fostul soț. ). Punerea sub interdicție ar fi trebuit să fie pe 10 ani, însă acum ne-au chemat la reexaminare pentru că judecătorul care a dat decizia nu își mai desfășoară activitatea în cadrul instanței. Avocata nu mi-a spus atunci că prin această punere sub interdicție i se ia și dreptul de a munci undeva câteva ore sau in mediile protejate. Băiatul își dorește să meargă la un servici. Am fost sfătuită să cer ridicarea interdicției . Știu că se face și o evaluare psihologică. Ce motiv ar trebui să invoc? Ce se întâmplă dacă se ridică interdicția? Ce măsuri se iau la adresa fiul meu ?
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.