Bună seara!
Sunt medic rezident în anul 4 și îmi desfășor stagiul de bază într-un spital clinic din București, efectuând cele 18 ore de gardă obligatorii lunar acolo. De asemenea, în urmă cu un an am acceptat un contract de gărzi plătite la un alt spital din București. După 11 luni am realizat că mi se oprește și de acolo obligația celor 18 ore de gardă, practic o gardă este neplătită.
La notificarea doamnelor de la RUNOS, acestea au spus că trebuia să aduc lunar dovada efectuării gărzii obligatorii în alt spital (deși la semnarea contractului, am înștiințat verbal pe angajata RUNOS de efectuarea gărzii la altă instituție și a spus că nu este necesar să aduc dovada, ulterior aceasta și-a dat demisia).
În prezent, RUNOS susține că nu se poate efectua nicio plată retroactiv, chiar și cu graficul de gărzi corespunzător lunilor respective.
Din punct de vedere legal, oprirea celor 18 de gardă obligatorii unui medic rezident cu contract de gărzi este un abuz.
Am vorbit cu șeful de secție și cu directorul medical, dar nu mi-au oferit o soluție.
Ce mai pot face?