avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista o lege sau o directiva europeana referitoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista o lege sau o directiva europeana referitoare ...

Buna ziua . Exista o lege sau o directiva europeana referitoare la obligativitatea includerii într-un proiect nou de drum a utilităților? Mai exact suntem mai mulți proprietari care am achiziționat loturi de teren care apartin de oras (zona de dezvoltare urbana) dar fara utilitati. Exista proiect de asfaltare in derulare la momentul actual dar acest proiect nu include si utilitatile. Am fost informați ca daca dorim să ne aducem utilitățile va trebui să asteptam ieșirea din garantie a drumul si ulterior putem aduce pe cheltuiala noastră utilitățile dar tot pe cheltuiala noastră sa reparăm prejudiciul adus la drumul asfaltat. E normal/legal sa fie drumuri noi construite fara instalatii de utilități? Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:10, 29 Martie 2025
Aveți certificate de urbanism? Primăria face drumuri, dar utilitățile se trag de către firmele distribuitoare, și, da, pe cheltuiala clientului. Întrebați orice dezvoltator
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2025
adriandimitriu, utilizator
Nu suntem dezvoltatori de aceea nu stim toate demersurile. O parte avem certificat de urbanism … restul suntem in proces de obținere. Ideea este sa gasim o soluție pentru a putea bransa loturile fara a trebui sa asteptam ieșirea drumului principal din garantie sau a plati costuri exorbitante pentru minimul de normalitate (apa si electricitate)

adriandimitriu a scris:

Aveți certificate de urbanism? Primăria face drumuri, dar utilitățile se trag de către firmele distribuitoare, și, da, pe cheltuiala clientului. Întrebați orice dezvoltator

„E normal/legal sa fie drumuri noi construite fara instalatii de utilități?”
Nu este normal, este o porcarie aceasta abordare de extindere urbana.
Aveti de tras acolo, chiar si cu o actiune in instanta va dura extrem de mult.
aici as avea un scurt comentariu: nici proprietarii de teren nu tin seama de directiile de dezvoltare a orasului. si un exemplu: e un oras in Ardeal, nu e din cele mari, care a creat o astfel de dezvoltare pentru a stabiliza clasa medie si a parcelat, a tras utilitati si a asfaltat, apoi a concesionat pe 99 ani. oamenii au inceput sa construiasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati pe drumul de servitute stedy stedy Doresc sa imi bransez locuinta la reteaua de distributie cu gaze. Reteaua este pe drumul comunei iar casa construita pe al treilea lot pe stanga pe un drum de ... (vezi toată discuția)
Reparare si amenajare drum privat - proprietari multipli - cota parte LLarissa LLarissa Buna ziua. Am urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc nou construit cu iesire la un drum privat (in total sunt 3 blocuri, cu 3 dezvoltatori diferiti). ... (vezi toată discuția)
Donare drum primarie luc1kws luc1kws Locuiesc in orasul P@ntelimon si stau pe o strada pe care toti proprietarii si-au cumparat lotul de casa cu tot cu drum. Mai precis, am cumparat sub forma a 2 ... (vezi toată discuția)