avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Va rog, daca puteti, solicit o clarificare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Va rog, daca puteti, solicit o clarificare Daca pe ...

Buna ziua! Va rog, daca puteti, solicit o clarificare Daca pe legea 19/2000 era suficienta depunerea declaratiei, nu si plata pt recunoasterea stagiului de cotizare, pe leg.360/2023 este obligatirie si plata, nu numai depunerea declaratiei 112 de catre angajator, avand in vedere ca anumite categorii de salariati beneficiaza de incadrarea in grupe superioare de munca care duc la reducerea varstelor standard de pensionare, dar ai caror angajatori, desi au si avizele ITM de incadrare, cat si ordinele ministerelor de resort cu functiile respective( CFR), dar care se oare nu dunt resoectate. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihialescu mioara , utilizator 21:31, 1 Aprilie 2025
~ Conținut șters la cerere ~
mihialescu mioara
Grupele superioare de munca I si II au fost pana la 31/03/2001.
Invepand cu 01/04/2001 se lucreaza in conditii de munca.
Cei care lucreaza in conditii speciale de munca de la C.F.R se regasesc in anexa 2, pozitia -7 ca activitate si anexa 3-pozitia 16 si 17 ca unitate.
Atentie!
Legea 195/2020 nu a produs si nici nu cred ca va produce vreodata efecte.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
Carp Mircea, utilizator
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie pasma pasma 01.08.1978 a inceput munca la C.F.R pe 20 octombrei a plecat in armata pe 15 martie 1980 s-a angajat dinou la C.F.R. in termeni legali......are 21 de ani la ... (vezi toată discuția)
Pensionare lucrator cfr siguranta circulatiei dutaclaudia dutaclaudia Buna ziua,am varsta de 55 ani stagiu de cotizare de 32 ani 8 luni din care 25 ani la CFR la siguranta circulatiei puteti sa imi spuneti la ce varsta ma pot ... (vezi toată discuția)
Mai pot obține grup 1 (specială) Stănescu Gică Stănescu Gică Dacă am lucrat în continuare din 2001 că mecani de locomotivă la privat în aceleași condiții de muncă că la CFR marfă sau CFR călători. mai pot ... (vezi toată discuția)