avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua! Am primit o adresă din partea unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua! Am primit o adresă din partea unui executor judecătoresc ...

Bună ziua! Am primit o adresă din partea unui executor judecătoresc pentru instituirea unei popriri asupra salariului unui angajat, care prevede reținerea unei treimi din salariu până la achitarea întregii sume datorate. Angajatul dorește însă ca suma integrală a popririi să fie reținută din primul său salariu. Ca angajator, am dreptul să procedez astfel, sau trebuie să aplic poprirea doar pe 1/3 din salariu în fiecare lună, până când se va ajunge la valoarea totală indicată în adresă? Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 16:47, 2 Aprilie 2025
Poprirea se instituie conform legii - 1/3 din salariu. Dacă angajatul vrea să achite toată datoria, e dreptul lui să ia legătura cu executorul și să procedeze în consecință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Executare silita amer amer rog un sfat... am doua popriri pe salariu in cuantum de 1/2. din luna aprilie 2014. in luna mai acelasi executor judecatoresc mi-a blocat contul de salariu ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate amana instituirea popririi salariale pana cand executorul trimite toate documentele stabilite prin lege znicolae9 znicolae9 Buna ziua , Suntem o mica firma recent infiintata ,care se confrunta cu o problema legata de instituirea unei popriri salariale. In fapt, am primit din ... (vezi toată discuția)