avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile părintești
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile părintești

Bună ziua!
În urma unui proces de custodie din 2017 am câștigat custodia exclusiva a copilului meu ,tatal având drept de vizită cu copilul.
Idee este ca el de 4 ani nu a mai cautat copilul cu atât mai puțin sa ii plătească pensia alimentară, acum nu știu cum a aflat la ce școală este copilul și a mers acolo sa îl vadă, copilul rămânând șocat,surprins...
Nu îmi place deloc ceea ce a făcut, putea sa ma anunțe...vreau sa îl decad din drepturile părintești ptr abandon ,neinteres .
Ce șanse am ?!
Nu am nici o proba fizică sa pot demonstra faptul ca nu l.a cautat ,decât ceea ce știu și spun eu și copilul...
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:56, 9 Aprilie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu il puteti decade din drepturile parintesti, ce a depins de dvs ati facut si obtinut, respectiv custodia exclusiva.

Decaderea din drepturile parintesti o solicita protectia copilului pentru fapte grave la adresa minorului. Ca l a vizitat la scoala intr o zi nu este o fapta care sa determine decaderea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, as avea si eu o nelamurire am un baiat dintr-o relatie si acuma vrea sa il dau pe tatal copilului in judecata pe test de paternitate... anisca anisca intrebarea mea ar fi daca as putea obtine custodia exsclusiva tin sa mentionez ca copilul are 5 ani si nu l-a cautat deloc pana acuma.L-am dat in judecata in ... (vezi toată discuția)
Buna,de ceva vreme ma confrunt cu o problema. am dat in judecata ... Davidplesca Davidplesca Buna,de ceva vreme ma confrunt cu o problema. Am dat in judecata fosta concubina pentru a obtine resedinta minorei la mine,sa rezolvat acest lucru dar nu a ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Buna ziua! Se poate sa il decad pe tatal copilului meu din drepturile părintești.?? Mentionez ca noi suntem divorțati,eu am castigat custodia exclusiva a ... (vezi toată discuția)